Nabeschouwing Nottingham Forest - Chelsea (2-3) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 11 mei 2024 - 18:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Nottingham Forest het zaterdag 11 mei 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in The City Ground in Nottingham.

Via de Nottingham Forest - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nottingham Forest - Chelsea (2-3)

Het Premier League duel tussen Nottingham Forest en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Tony Harrington geëindigd in een 2-3 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Mykhaylo Mudryk, waarmee Chelsea met 0-1 de leiding nam. Nottingham Forest kwam in de 16e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Willy Boly, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 74e minuut zette Callum Hudson-Odoi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Nottingham Forest de leiding in de wedstrijd nam.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Raheem Sterling de 2-2 maakte voor Chelsea. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Chelsea dat in de 82e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Nicolas Jackson de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tony Harrington en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Chelsea.

LIVE Nottingham Forest - Chelsea 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nottingham Forest - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Chelsea Doelpunt Mykhaylo Mudryk met assist van Cole Palmer Chelsea 0-1
15' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Benoît Badiashile Chelsea
16' Doelpunt Nottingham Forest Doelpunt Willy Boly met assist van Morgan Gibbs-White Nottingham Forest 1-1
34' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Conor Gallagher Chelsea
58' Wissel Chelsea Wissel Malo Gusto voor Benoît Badiashile Chelsea
58' Wissel Chelsea Wissel Christopher Nkunku  voor Noni Madueke Chelsea
72' Wissel Nottingham Forest Wissel Anthony Elanga voor Gonzalo Montiel Nottingham Forest
72' Wissel Nottingham Forest Wissel Harry Toffolo voor Ryan Yates Nottingham Forest
73' Wissel Chelsea Wissel Raheem Sterling voor Mykhaylo Mudryk Chelsea
74' Doelpunt Nottingham Forest Doelpunt Callum Hudson-Odoi met assist van Morgan Gibbs-White Nottingham Forest 2-1
77' Gele kaart Nottingham Forest Gele kaart voor Moussa Niakhaté Nottingham Forest
79' Wissel Chelsea Wissel Reece James   voor Conor Gallagher Chelsea
80' Doelpunt Chelsea Doelpunt Raheem Sterling met assist van Moisés Caicedo Chelsea 2-2
82' Doelpunt Chelsea Doelpunt Nicolas Jackson met assist van Reece James   Chelsea 2-3
83' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Nicolas Jackson Chelsea
86' Wissel Nottingham Forest Wissel Taiwo Awoniyi voor Callum Hudson-Odoi Nottingham Forest
87' Wissel Nottingham Forest Wissel Nicolás Domínguez voor Moussa Niakhaté Nottingham Forest
92' Gele kaart Nottingham Forest Gele kaart voor Nicolás Domínguez Nottingham Forest
Video hoogtepunten en samenvatting Nottingham Forest - Chelsea
Opstellingen Nottingham Forest - Chelsea
De opstellingen van Nottingham Forest en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nottingham Forest gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Chelsea zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Nuno Herlander Simões Espírito Santo
Coach Mauricio Roberto Pochettino Trossero
Voorbeschouwing Nottingham Forest - Chelsea

Nottingham Forest en Chelsea treffen elkaar in de 37e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tony Harrington en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nottingham Forest en Chelsea in de Premier League vond plaats op 2 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nottingham Forest. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Nottingham Forest favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Chelsea slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Nottingham Forest 1
Winst Chelsea 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nottingham Forest op een 17e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 7e plaats.