Nabeschouwing Nottingham Forest - Manchester United (2-1) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 30 december 2023 - 18:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Nottingham Forest het zaterdag 30 december 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in The City Ground in Nottingham.

Via de Nottingham Forest - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nottingham Forest - Manchester United (2-1)

Het Premier League duel tussen Nottingham Forest en Manchester United is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 2-1 overwinning voor Nottingham Forest. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 64e minuut door Nicolás Domínguez, waarmee Nottingham Forest met 1-0 de leiding nam. Manchester United kwam in de 78e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Marcus Rashford , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 82e minuut zette Morgan Gibbs-White zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Nottingham Forest de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tim Robinson, waardoor Nottingham Forest dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Nottingham Forest - Manchester United 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nottingham Forest - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Manchester United Wissel Scott McTominay voor Kobbie Mainoo Manchester United
54' Wissel Manchester United Wissel Amad Diallo voor Antony Manchester United
56' Gele kaart Nottingham Forest Gele kaart voor Morgan Gibbs-White Nottingham Forest
58' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Diogo Dalot Manchester United
59' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Raphaël Varane Manchester United
64' Doelpunt Nottingham Forest Doelpunt Nicolás Domínguez met assist van Gonzalo Montiel Nottingham Forest 1-0
74' Wissel Nottingham Forest Wissel Neco Williams voor Gonzalo Montiel Nottingham Forest
78' Doelpunt Manchester United Doelpunt Marcus Rashford  met assist van Alejandro Garnacho Manchester United 1-1
79' Wissel Nottingham Forest Wissel Callum Hudson-Odoi voor Nicolás Domínguez Nottingham Forest
82' Doelpunt Nottingham Forest Doelpunt Morgan Gibbs-White met assist van Anthony Elanga Nottingham Forest 2-1
85' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Alejandro Garnacho Manchester United
87' Wissel Nottingham Forest Wissel Willy Boly voor Anthony Elanga Nottingham Forest
87' Wissel Nottingham Forest Wissel Orel Mangala voor Danilo Nottingham Forest
87' Wissel Nottingham Forest Wissel Harry Toffolo voor Ola Aina Nottingham Forest
88' Gele kaart Nottingham Forest Gele kaart voor Orel Mangala Nottingham Forest
90' Wissel Manchester United Wissel Sergio Reguilón voor Aaron Wan-Bissaka Manchester United
99' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Christian Eriksen Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Nottingham Forest - Manchester United
Opstellingen Nottingham Forest - Manchester United
De opstellingen van Nottingham Forest en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nottingham Forest gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Nuno Herlander Simões Espírito Santo
Voorbeschouwing Nottingham Forest - Manchester United

Nottingham Forest en Manchester United treffen elkaar in de 20e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tim Robinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nottingham Forest en Manchester United in de Premier League vond plaats op 26 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Manchester United favoriet. 3 keer wist de ploeg van Nottingham Forest te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Nottingham Forest. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Nottingham Forest 0
Winst Manchester United 3
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nottingham Forest op een 16e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 7e plaats.