Nabeschouwing Benfica - Sporting Braga (6-2) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 23 december 2018 - 18:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Benfica het zondag 23 december 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Sporting Braga. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Sporting Braga live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Sporting Braga (6-2)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Sporting Braga is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 6-2 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Pizzi, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jardel op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van Benfica, waarmee Álex Grimaldo zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 51 minuten deed Dyego Sousa iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Sporting Braga werd verkleind tot 3-1. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 54e minuut nadat Jonas namens Benfica de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 63e minuut was het F. Cervi van Benfica wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Het volgende doelpunt van Benfica viel in de 67e minuut en betekende de 6-1. Het doelpunt kwam op naam van André Almeida. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Sporting Braga. Het was João Novais die in de 73e minuut de stand op 6-2 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en eindigde de wedstrijd dus met een 6-2 stand in het voordeel van Benfica.

LIVE Benfica - Sporting Braga 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Sporting Braga teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Ricardo Esgaio Sporting Braga
19' Doelpunt Benfica Doelpunt Pizzi met assist van Álex Grimaldo Benfica 1-0
39' Doelpunt Benfica Doelpunt Jardel met assist van A. Živković Benfica 2-0
48' Doelpunt Benfica Doelpunt Álex Grimaldo Benfica 3-0
51' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Dyego Sousa met assist van Sequeira Sporting Braga 3-1
52' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Marcelo Goiano Sporting Braga
54' Doelpunt Benfica Doelpunt Jonas met assist van F. Cervi Benfica 4-1
57' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Rúben Dias Benfica
59' Wissel Sporting Braga Wissel João Novais voor Ricardo Horta Sporting Braga
59' Wissel Sporting Braga Wissel Wilson Eduardo voor Marcelo Goiano Sporting Braga
62' Wissel Benfica Wissel H. Seferović voor Jonas Benfica
63' Doelpunt Benfica Doelpunt F. Cervi met assist van A. Živković Benfica 5-1
67' Doelpunt Benfica Doelpunt André Almeida Benfica 6-1
67' Wissel Sporting Braga Wissel Ricardo voor Paulinho Sporting Braga
73' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt João Novais Sporting Braga 6-2
74' Wissel Benfica Wissel G. Conti voor Jardel Benfica
78' Wissel Benfica Wissel F. Krovinović voor F. Cervi Benfica
81' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Fransérgio Sporting Braga
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Sporting Braga
Opstellingen Benfica - Sporting Braga
De opstellingen van Benfica en Sporting Braga zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sporting Braga zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Sporting Braga

Benfica en Sporting Braga treffen elkaar in de 14e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Sporting Braga in de Primeira Liga vond plaats op 13 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Sporting Braga slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 15
Winst Sporting Braga 5
Gelijkspel 5
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 4e positie staat, terwijl we Sporting Braga terugvinden op de 3e plaats.