Nabeschouwing Porto - Sporting CP (2-1) || Primeira Liga 2018/2019

Zaterdag 18 mei 2019 - 19:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Porto het zaterdag 18 mei 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Sporting CP (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo geëindigd in een 2-1 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor C. Borja in de 19e minuut, waardoor Sporting CP met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 61 minuten was het Luiz Phellype die Sporting CP op een 0-1 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Danilo Pereira namens Porto in de 78e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat H. Herrera namens Porto in de 87e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette. In de 89e minuut werd J. Corona van Porto met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Porto met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo, waardoor Porto dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Porto - Sporting CP 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Rode kaart Sporting CP Rode kaart voor C. Borja Sporting CP
43' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor N. Gudelj Sporting CP
46' Wissel Porto Wissel Wilson Manafá voor Pepe Porto
46' Wissel Porto Wissel Y. Brahimi voor Otavinho Porto
49' Gele kaart Porto Gele kaart voor M. Marega Porto
49' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Bruno Fernandes Sporting CP
61' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Luiz Phellype met assist van M. Acuña Sporting CP 0-1
65' Wissel Sporting CP Wissel Tiago Ilori voor Bruno Gaspar Sporting CP
67' Wissel Sporting CP Wissel B. Dost voor Luiz Phellype Sporting CP
74' Gele kaart Porto Gele kaart voor Felipe Porto
76' Wissel Porto Wissel V. Aboubakar voor Alex Telles Porto
78' Doelpunt Porto Doelpunt Danilo Pereira met assist van Tiquinho Porto 1-1
86' Gele kaart Porto Gele kaart voor Danilo Pereira Porto
87' Doelpunt Porto Doelpunt H. Herrera met assist van Felipe Porto 2-1
89' Wissel Sporting CP Wissel Wendel voor Bruno Fernandes Sporting CP
89' Gele kaart Porto Gele kaart voor J. Corona Porto
89' Rode kaart Porto Rode kaart voor J. Corona Porto
91' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Acuña Sporting CP
92' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor R. Petrović Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Sporting CP
Opstellingen Porto - Sporting CP
De opstellingen van Porto en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Sporting CP

Porto en Sporting CP treffen elkaar in de 34e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Sporting CP in de Primeira Liga vond plaats op 12 januari 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Sporting CP slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 10
Winst Sporting CP 7
Gelijkspel 8
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 2e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 3e plaats.