Nabeschouwing Sporting CP - Rio Ave (3-0) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 7 april 2019 - 21:00 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Sporting CP het zondag 7 april 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Rio Ave. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Rio Ave live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Rio Ave (3-0)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Rio Ave is onder leiding van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho geëindigd in een 3-0 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Luiz Phellype, waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 36e minuut voor dat Sporting CP via Bruno Fernandes op 2-0 kwam te staan. In de 54e minuut volgde een derde treffer van Sporting CP, waarmee Wendel zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho, waardoor Sporting CP dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sporting CP - Rio Ave 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Rio Ave teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Luiz Phellype met assist van M. Acuña Sporting CP 1-0
36' Penalty Sporting CP Penalty Bruno Fernandes Sporting CP 2-0
46' Wissel Sporting CP Wissel Jovane Cabral voor C. Borja Sporting CP
54' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Wendel met assist van Bruno Fernandes Sporting CP 3-0
61' Wissel Rio Ave Wissel N. Jambor voor Galeno Rio Ave
61' Wissel Rio Ave Wissel Nuno Santos voor Gabrielzinho Rio Ave
65' Wissel Sporting CP Wissel Bruno Gaspar voor M. Acuña Sporting CP
72' Wissel Sporting CP Wissel André Pinto voor J. Mathieu Sporting CP
83' Wissel Rio Ave Wissel Ronan voor Bruno Moreira Rio Ave
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Rio Ave
Opstellingen Sporting CP - Rio Ave
De opstellingen van Sporting CP en Rio Ave zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Rio Ave zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Rio Ave

Sporting CP en Rio Ave treffen elkaar in de 28e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Rio Ave in de Primeira Liga vond plaats op 3 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Rio Ave slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 14
Winst Rio Ave 3
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 3e positie staat, terwijl we Rio Ave terugvinden op de 9e plaats.