Nabeschouwing Sporting CP - Tondela (1-1) || Primeira Liga 2018/2019

Zaterdag 11 mei 2019 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Sporting CP het zaterdag 11 mei 2019 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Tondela. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Tondela live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Tondela (1-1)

De Primeira Liga 2018/2019 wedstrijd tussen Sporting CP en Tondela geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 6 minuten. Bruno Fernandes maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sporting CP vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 37e minuut moest S. Ristovski van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Sporting CP verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Tómané namens Tondela in de 67e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Sporting CP - Tondela 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Tondela teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Ricardo Costa Tondela
6' Penalty Sporting CP Penalty Bruno Fernandes Sporting CP 1-0
37' Rode kaart Sporting CP Rode kaart voor S. Ristovski Sporting CP
41' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor B. Dost Sporting CP
44' Gele kaart Tondela Gele kaart voor J. Delgado Tondela
48' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor J. Mathieu Sporting CP
46' Wissel Tondela Wissel António Xavier voor João Pedro Tondela
55' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor C. Borja Sporting CP
57' Wissel Tondela Wissel S. Peña voor J. Delgado Tondela
58' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Jorge Fernandes Tondela
67' Doelpunt Tondela Doelpunt Tómané met assist van Bruno Monteiro Tondela 1-1
69' Wissel Sporting CP Wissel Tiago Ilori voor C. Borja Sporting CP
75' Wissel Tondela Wissel Pité voor João Jaquité Tondela
77' Wissel Sporting CP Wissel B. Dost voor Wendel Sporting CP
81' Gele kaart Tondela Gele kaart voor F. Moufi Tondela
84' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor S. Coates Sporting CP
84' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Pité Tondela
87' Wissel Sporting CP Wissel Abdoulay Diaby voor Luiz Phellype Sporting CP
91' Gele kaart Tondela Gele kaart voor S. Peña Tondela
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Tondela
Opstellingen Sporting CP - Tondela
De opstellingen van Sporting CP en Tondela zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Tondela zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Tondela

Sporting CP en Tondela treffen elkaar in de 33e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Tondela in de Primeira Liga vond plaats op 7 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Tondela. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Tondela slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 4
Winst Tondela 1
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 3e positie staat, terwijl we Tondela terugvinden op de 16e plaats.