Nabeschouwing Porto - Sporting CP (2-0) || Primeira Liga 2019/2020

Woensdag 15 juli 2020 - 22:30 uur

In de Primeira Liga 2019/2020 neemt Porto het woensdag 15 juli 2020 om 22:30 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Sporting CP (2-0)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro geëindigd in een 2-0 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 64e minuut door D. Pereira, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Porto opnieuw te scoren. In de 91e minuut was het M. Marega die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Porto.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Porto.

LIVE Porto - Sporting CP 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor J. Cabral Sporting CP
49' Gele kaart Porto Gele kaart voor A. Telles Porto
54' Wissel Sporting CP Wissel F. Geraldes voor G. Plata Sporting CP
57' Gele kaart Porto Gele kaart voor Pepe Porto
64' Doelpunt Porto Doelpunt D. Pereira met assist van A. Telles Porto 1-0
72' Wissel Porto Wissel Vitinha voor F. Vieira Porto
73' Wissel Sporting CP Wissel R. Camacho voor S. Ristovski Sporting CP
78' Wissel Sporting CP Wissel J. Fernandes voor J. Cabral Sporting CP
78' Wissel Sporting CP Wissel T. Tomas voor E. Quaresma Sporting CP
85' Wissel Porto Wissel D. Leite voor A. Telles Porto
85' Wissel Porto Wissel Joao Mario voor M. Luis Diaz Porto
88' Gele kaart Porto Gele kaart voor Joao Mario Porto
91' Doelpunt Porto Doelpunt M. Marega met assist van Otavio Porto 2-0
93' Wissel Porto Wissel R. Baro voor Otavio Porto
93' Wissel Porto Wissel T. Soares voor M. Marega Porto
97' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Wendel Sporting CP
97' Gele kaart Porto Gele kaart voor W. Manafa Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Sporting CP
Opstellingen Porto - Sporting CP
De opstellingen van Porto en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Sporting CP

Porto en Sporting CP treffen elkaar in de 32e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Sporting CP in de Primeira Liga vond plaats op 5 januari 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Sporting CP slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 12
Winst Sporting CP 7
Gelijkspel 8
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 1e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 3e plaats.