Nabeschouwing Sporting CP - Rio Ave (2-3) || Primeira Liga 2019/2020

Zaterdag 31 augustus 2019 - 20:00 uur

In de Primeira Liga 2019/2020 neemt Sporting CP het zaterdag 31 augustus 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Rio Ave. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Rio Ave live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Rio Ave (2-3)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Rio Ave is onder leiding van scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro geëindigd in een 2-3 overwinning voor Rio Ave. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 6 minuten. F. Augusto maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Rio Ave vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Sporting CP kwam in de 20e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Fernandes, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette L. Phellype zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Sporting CP de leiding in de wedstrijd nam.

Ronan zette Rio Ave even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro toegekende penalty wist te benutten. In de 89e minuut moest Sporting CP verder met een man minder, nadat S. Coates een tweede gele kaart kreeg. In de 91e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Rio Ave speler F. Augusto.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter João Pedro Silva Pinheiro bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Rio Ave.

LIVE Sporting CP - Rio Ave 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Rio Ave teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor S. Coates Sporting CP
6' Penalty Rio Ave Penalty F. Augusto Rio Ave 0-1
18' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor F. Augusto Rio Ave
20' Doelpunt Sporting CP Doelpunt B. Fernandes Sporting CP 1-1
53' Doelpunt Sporting CP Doelpunt L. Phellype Sporting CP 2-1
56' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor L. M. Reis d. Rio Ave
68' Wissel Rio Ave Wissel Carlos Mane voor N. Santos Rio Ave
75' Wissel Rio Ave Wissel N. Jambor voor Tarantini Rio Ave
79' Wissel Rio Ave Wissel Ronan voor B. Moreira Rio Ave
79' Wissel Sporting CP Wissel C. Borja voor L. Vietto Sporting CP
86' Penalty Rio Ave Penalty Ronan Rio Ave 2-2
89' Tweede gele kaart Sporting CP Tweede gele kaart voor S. Coates Sporting CP
91' Penalty Rio Ave Penalty F. Augusto Rio Ave 2-3
91' Wissel Sporting CP Wissel G. Plata voor M. Acuna Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Rio Ave
Opstellingen Sporting CP - Rio Ave
De opstellingen van Sporting CP en Rio Ave zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Rio Ave zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Rio Ave

Sporting CP en Rio Ave treffen elkaar in de 4e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Rio Ave in de Primeira Liga vond plaats op 7 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Rio Ave slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 15
Winst Rio Ave 3
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 2e positie staat, terwijl we Rio Ave terugvinden op de 12e plaats.