Nabeschouwing Marítimo - Belenenses (1-1) || Primeira Liga 2021/2022

Zondag 23 januari 2022 - 16:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Marítimo het zondag 23 januari 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Belenenses. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio dos Barreiros in Ilha da Madeira.

Via de Marítimo - Belenenses live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Marítimo - Belenenses (1-1)

De Primeira Liga 2021/2022 wedstrijd tussen Marítimo en Belenenses geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 13 minuten. Safira maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Belenenses vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. In de 43e minuut moest Joel van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Vitor Jorge Fernandes Ferreira een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Marítimo verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte M. Costa namens Marítimo in de 50e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 67e minuut moest Belenenses verder met een man minder, nadat J. van der Gaag een tweede gele kaart kreeg.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Marítimo - Belenenses 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Marítimo - Belenenses teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Penalty Belenenses Penalty Safira Belenenses 0-1
26' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Y. Tavares Belenenses
32' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor C. Akas Belenenses
32' Wissel Belenenses Wissel J. van der Gaag voor N. Varela Belenenses
43' Rode kaart Marítimo Rode kaart voor Joel Marítimo
48' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor J. van der Gaag Belenenses
50' Doelpunt Marítimo Doelpunt M. Costa met assist van R. Guitane Marítimo 1-1
46' Wissel Belenenses Wissel Braima voor N. Pedro Belenenses
61' Wissel Marítimo Wissel A. Alipour voor A. Vidigal Marítimo
65' Wissel Belenenses Wissel A. Ndour voor A. Sousa Belenenses
67' Tweede gele kaart Belenenses Tweede gele kaart voor J. van der Gaag Belenenses
72' Wissel Marítimo Wissel Henrique voor E. Costa Marítimo
87' Wissel Marítimo Wissel R. Macedo voor R. Guitane Marítimo
87' Wissel Marítimo Wissel Fabio China voor V. Costa Marítimo
87' Wissel Marítimo Wissel I. Rossi voor D. Mendes Marítimo
96' Wissel Belenenses Wissel T. Castro voor A. Lukovic Belenenses
Video hoogtepunten en samenvatting Marítimo - Belenenses
Opstellingen Marítimo - Belenenses
De opstellingen van Marítimo en Belenenses zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Marítimo gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Belenenses zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Marítimo - Belenenses

Marítimo en Belenenses treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Vitor Jorge Fernandes Ferreira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Marítimo en Belenenses in de Primeira Liga vond plaats op 16 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Marítimo. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Belenenses favoriet. 11 keer wist de ploeg van Marítimo te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Marítimo. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Marítimo 9
Winst Belenenses 11
Gelijkspel 5
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Marítimo op een 9e positie staat, terwijl we Belenenses terugvinden op de 18e plaats.