Nabeschouwing Sporting CP - Belenenses (2-0) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 21 augustus 2021 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Sporting CP het zaterdag 21 augustus 2021 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Belenenses. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Belenenses live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Belenenses (2-0)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Belenenses is onder leiding van scheidsrechter Manuel António Rodrigues Oliveira geëindigd in een 2-0 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door G. Inacio, waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. Sporting CP vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Palhinha op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 89e minuut moest Belenenses verder met een man minder nadat A. Taira een rode kaart had gekregen. Het lukte Sporting CP in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Sporting CP.

LIVE Sporting CP - Belenenses 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Belenenses teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Sporting CP Doelpunt G. Inacio met assist van R. Vinagre Sporting CP 1-0
46' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor T. Phete Belenenses
48' Doelpunt Sporting CP Doelpunt J. Palhinha Sporting CP 2-0
62' Wissel Belenenses Wissel L. Mota voor N. Pedro Belenenses
62' Wissel Belenenses Wissel A. Lukovic voor F. Teixeira Belenenses
66' Wissel Sporting CP Wissel N. Mendes voor N. Santos Sporting CP
66' Wissel Sporting CP Wissel J. Cabral voor R. Vinagre Sporting CP
66' Wissel Sporting CP Wissel P. Porro voor R. Esgaio Sporting CP
73' Wissel Belenenses Wissel A. Taira voor T. Boni Belenenses
79' Wissel Belenenses Wissel N. Varela voor C. Akas Belenenses
79' Wissel Belenenses Wissel C. Sousa voor A. Sousa Belenenses
83' Wissel Sporting CP Wissel T. Tomas voor Paulinho Sporting CP
83' Wissel Sporting CP Wissel D. Braganca voor Matheus Sporting CP
84' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor N. Varela Belenenses
87' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor P. Porro Sporting CP
87' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Petit Belenenses
89' Rode kaart Belenenses Rode kaart voor A. Taira Belenenses
91' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor D. Braganca Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Belenenses
Opstellingen Sporting CP - Belenenses
De opstellingen van Sporting CP en Belenenses zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Belenenses zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Belenenses

Sporting CP en Belenenses treffen elkaar in de 3e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel António Rodrigues Oliveira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Belenenses in de Primeira Liga vond plaats op 21 april 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Belenenses slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 17
Winst Belenenses 2
Gelijkspel 5
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 2e positie staat, terwijl we Belenenses terugvinden op de 17e plaats.