Nabeschouwing Sporting CP - Gil Vicente (4-1) || Primeira Liga 2021/2022

Zondag 1 mei 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Sporting CP het zondag 1 mei 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Gil Vicente. De wedstrijd wordt gespeeld in CGD Stadium Aurélio Pereira in Alcochete.

Via de Sporting CP - Gil Vicente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Gil Vicente (4-1)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Gil Vicente is onder leiding van scheidsrechter Miguel Bertolo Nogueira geëindigd in een 4-1 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 21 minuten. P. Sarabia maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sporting CP vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Sporting CP vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Edwards op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut wist Gil Vicente de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via F. Navarro.

Na 53 minuten was het Ferrugem die de bal in eigen doel werkte, waardoor Sporting CP op 3-1 kwam te staan. In de 63e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Sporting CP speler Pedro Goncalves.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Miguel Bertolo Nogueira en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Sporting CP.

LIVE Sporting CP - Gil Vicente 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Gil Vicente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor S. Lino Gil Vicente
21' Penalty Sporting CP Penalty P. Sarabia Sporting CP 1-0
38' Doelpunt Sporting CP Doelpunt M. Edwards Sporting CP 2-0
41' VAR: Afgekeurd doelpunt J. Araújo Fonseca Silva Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel J. Araújo Fonseca Silva Gil Vicente
49' Doelpunt Gil Vicente Doelpunt F. Navarro met assist van Pedrinho Gil Vicente 2-1
53' Eigen doelpunt Sporting CP Eigen doelpunt Ferrugem Sporting CP 3-1
56' Wissel Sporting CP Wissel Paulinho voor M. Edwards Sporting CP
59' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Nunes Sporting CP
62' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor Pedrinho Gil Vicente
63' Penalty Sporting CP Penalty Pedro Goncalves Sporting CP 4-1
65' Wissel Gil Vicente Wissel M. Bueno voor G. Aburjania Gil Vicente
65' Wissel Gil Vicente Wissel V. Carvalho voor A. Leautey Gil Vicente
66' Wissel Sporting CP Wissel M. Ugarte voor J. Palhinha Sporting CP
67' Wissel Sporting CP Wissel R. Vinagre voor Pedro Goncalves Sporting CP
69' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Paulinho Sporting CP
78' Wissel Gil Vicente Wissel B. Hanne voor S. Lino Gil Vicente
83' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Neto Sporting CP
83' Wissel Sporting CP Wissel D. Braganca voor M. Nunes Sporting CP
84' Wissel Sporting CP Wissel R. Ribeiro voor P. Sarabia Sporting CP
84' Wissel Gil Vicente Wissel E. Santana voor F. Navarro Gil Vicente
85' Wissel Gil Vicente Wissel J. Afonso voor Pedrinho Gil Vicente
94' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Reis Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Gil Vicente
Opstellingen Sporting CP - Gil Vicente
De opstellingen van Sporting CP en Gil Vicente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Gil Vicente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Gil Vicente

Sporting CP en Gil Vicente treffen elkaar in de 32e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Miguel Bertolo Nogueira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Gil Vicente in de Primeira Liga vond plaats op 18 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Gil Vicente slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 12
Winst Gil Vicente 2
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 2e positie staat, terwijl we Gil Vicente terugvinden op de 5e plaats.