Nabeschouwing Sporting CP - Sporting Braga (1-2) || Primeira Liga

Zaterdag 22 januari 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga neemt Sporting CP het zaterdag 22 januari 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Sporting Braga. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Sporting Braga live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Sporting Braga (1-2)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Sporting Braga is onder leiding van scheidsrechter Hugo Filipe Ferreira de Campos Moreira Miguel geëindigd in een 1-2 overwinning voor Sporting Braga. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Pote, waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van Galeno in de 52e minuut zorgde er even later voor dat Sporting Braga weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. L. Horníček dacht na 97 minuten te scoren voor Sporting Braga, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 1-2 eindigde in een overwinning voor Sporting Braga.

Wedstrijdstatistieken Sporting CP - Sporting Braga
Goals
1
2
Balbezit
62%
38%
Gele kaarten
3
3
Schoten totaal
16
9
Schoten op doel
6
3
Aanvallen
135
69
Gevaarlijke aanvallen
44
19
Passes
564
355
Overtredingen
20
11
Buitenspel
5
0
Corners
3
4
Wissels
3
4
LIVE Sporting CP - Sporting Braga 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Sporting Braga teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
24' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Pote met assist van Matheus Nunes Sporting CP 1-0
45' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Pablo Sarabia Sporting CP
46' Wissel Sporting Braga Wissel Abel Ruiz voor Vítor Oliveira Sporting Braga
51' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor S. Coates Sporting CP
52' Penalty Sporting Braga Penalty Galeno Sporting Braga 1-1
57' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Castro Sporting Braga
64' Wissel Sporting CP Wissel Bruno Tabata voor Z. Feddal Sporting CP
70' Wissel Sporting Braga Wissel Rodrigo Gomes voor Galeno Sporting Braga
75' Wissel Sporting CP Wissel M. Ugarte voor João Palhinha Sporting CP
75' Wissel Sporting CP Wissel Jovane Cabral voor Pablo Sarabia Sporting CP
81' Wissel Sporting Braga Wissel André Horta voor Castro Sporting Braga
89' Wissel Sporting Braga Wissel J. Gorby voor Ricardo Horta Sporting Braga
91' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Matheus Nunes Sporting CP
92' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Abel Ruiz Sporting Braga
97' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt L. Horníček Sporting Braga
97' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor J. Gorby André Horta Sporting Braga 1-2
99' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Matheus Sporting Braga
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Sporting Braga
Opstellingen Sporting CP - Sporting Braga
De opstellingen van Sporting CP en Sporting Braga zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Sporting Braga zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Sporting Braga

Sporting CP en Sporting Braga treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hugo Filipe Ferreira de Campos Moreira Miguel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Sporting Braga in de Primeira Liga vond plaats op 14 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Sporting Braga slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Sporting CP 21
Winst Sporting Braga 9
Gelijkspel 1
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 2e positie staat, terwijl we Sporting Braga terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Sporting CP - Sporting Braga Opstelling Sporting CP Opstelling Sporting Braga Live Sporting CP - Sporting Braga Live Sporting CP - Sporting Braga kijken Sporting CP - Sporting Braga kijken Live Sporting CP - Sporting Braga stream Sporting CP - Sporting Braga Fox Sports Nabeschouwing Sporting CP - Sporting Braga Uitslag Sporting CP - Sporting Braga Statistieken Sporting CP - Sporting Braga Primeira Liga 2021/2022 Sporting CP - Sporting Braga wedden Sporting CP - Sporting Braga gokken Sporting CP - Sporting Braga Unibet