Nabeschouwing Marítimo - Chaves (1-2) || Primeira Liga 2022/2023

Maandag 15 augustus 2022 - 16:30 uur

In de Primeira Liga 2022/2023 neemt Marítimo het maandag 15 augustus 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Chaves. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio dos Barreiros in Ilha da Madeira.

Via de Marítimo - Chaves live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Marítimo - Chaves (1-2)

Het Primeira Liga duel tussen Marítimo en Chaves is onder leiding van scheidsrechter Ricardo Baixinho geëindigd in een 1-2 overwinning voor Chaves. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door Joel, waarmee Marítimo met 1-0 de leiding nam. Chaves kreeg via Joao Teixeira in de 55e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Ricardo Baixinho de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Joao Teixeira namens Chaves in de 70e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 75e minuut was het Chaves dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van Bachi, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ricardo Baixinho, waardoor Chaves dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Marítimo - Chaves 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Marítimo - Chaves teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Doelpunt Marítimo Doelpunt Joel Marítimo 1-0
40' Gele kaart Chaves Gele kaart voor Bernardo Sousa Chaves
52' Gele kaart Marítimo Gele kaart voor A. Vidigal Marítimo
55' Penalty gemist Chaves Penalty gemist Joao Teixeira Chaves
48' Wissel Marítimo Wissel A. Teles voor D. Mendes Marítimo
60' Wissel Marítimo Wissel L. Vega voor S. Beltrame Marítimo
60' Wissel Marítimo Wissel E. Costa voor Miguel Sousa Marítimo
60' Wissel Marítimo Wissel A. Zarzana voor Xadas Marítimo
64' Wissel Chaves Wissel J. Arriba voor Bernardo Sousa Chaves
64' Wissel Chaves Wissel R. Guimaraes voor J. Mendes Chaves
70' Doelpunt Chaves Doelpunt Joao Teixeira met assist van J. Arriba Chaves 1-1
75' Doelpunt Chaves Doelpunt Bachi met assist van J. P. Araujo Correia Chaves 1-2
79' Wissel Marítimo Wissel J. Ramirez voor Fabio China Marítimo
80' Wissel Chaves Wissel H. Morim voor Joao Teixeira Chaves
80' Wissel Chaves Wissel P. Fernandes voor Bachi Chaves
89' Wissel Chaves Wissel H. Sylla voor J. P. Araujo Correia Chaves
Video hoogtepunten en samenvatting Marítimo - Chaves
Opstellingen Marítimo - Chaves
De opstellingen van Marítimo en Chaves zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Marítimo gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Chaves zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Marítimo - Chaves

Marítimo en Chaves treffen elkaar in de 2e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ricardo Baixinho en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Marítimo en Chaves in de Primeira Liga vond plaats op 2 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chaves. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Chaves favoriet. 3 keer wist de ploeg van Marítimo te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Marítimo. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Marítimo 2
Winst Chaves 3
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Marítimo op een 15e positie staat, terwijl we Chaves terugvinden op de 12e plaats.