Nabeschouwing Porto - Marítimo (5-1) || Primeira Liga

Zaterdag 6 augustus 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga neemt Porto het zaterdag 6 augustus 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Marítimo. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Marítimo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Marítimo (5-1)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Marítimo is onder leiding van scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro geëindigd in een 5-1 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door M. Taremi, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Porto vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Evanilson op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut volgde een derde treffer van Porto, waarmee M. Taremi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Porto geen gas terug, waardoor in de 68e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van I. Marcano. De 5-0 voor Porto volgde even later in de 76e minuut nadat T. Martinez namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 88e minuut en kwam op naam te staan van Marítimo speler W. Claudio, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Hélder Miguel Azevedo Malheiro bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Porto.

Wedstrijdstatistieken Porto - Marítimo
Goals
5
1
Balbezit
59%
41%
Gele kaarten
3
2
Schoten totaal
21
9
Schoten op doel
7
4
Aanvallen
112
66
Gevaarlijke aanvallen
49
27
Passes
486
321
Overtredingen
13
11
Buitenspel
1
2
Corners
4
4
Wissels
5
6
LIVE Porto - Marítimo 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Marítimo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
12' Doelpunt Porto Doelpunt M. Taremi met assist van Evanilson Porto 1-0
21' VAR: Afgekeurd doelpunt F. de Lima Barbosa Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel F. de Lima Barbosa Porto
28' Gele kaart Porto Gele kaart voor M. Uribe Porto
28' Gele kaart Marítimo Gele kaart voor Joel Marítimo
33' Gele kaart Porto Gele kaart voor S. Conceicao Porto
35' Gele kaart Porto Gele kaart voor I. Marcano Porto
40' Doelpunt Porto Doelpunt Evanilson met assist van Joao Mario Porto 2-0
42' Doelpunt Porto Doelpunt M. Taremi Porto 3-0
63' Wissel Marítimo Wissel L. Vega voor Xadas Marítimo
67' Wissel Porto Wissel S. Eustaquio voor M. Uribe Porto
67' Wissel Porto Wissel T. Martinez voor Evanilson Porto
67' Wissel Porto Wissel Galeno voor D. Loader Porto
68' Doelpunt Porto Doelpunt I. Marcano Porto 4-0
72' Wissel Marítimo Wissel E. Costa voor S. Beltrame Marítimo
72' Wissel Marítimo Wissel A. Teles voor D. Mendes Marítimo
76' Doelpunt Porto Doelpunt T. Martinez met assist van Joao Mario Porto 5-0
78' Gele kaart Marítimo Gele kaart voor A. Teles Marítimo
79' Wissel Porto Wissel voor G. Albuquerque Porto
79' Wissel Porto Wissel Gabriel Veron voor M. Taremi Porto
81' Wissel Marítimo Wissel J. Ramirez voor Joel Marítimo
81' Wissel Marítimo Wissel P. Moreno voor Miguel Sousa Marítimo
87' Gele kaart Porto Gele kaart voor Galeno Porto
88' Doelpunt Marítimo Doelpunt W. Claudio Marítimo 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Marítimo
Opstellingen Porto - Marítimo
De opstellingen van Porto en Marítimo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Marítimo zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Marítimo

Porto en Marítimo treffen elkaar in de 1e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Primeira Liga seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Marítimo in de Primeira Liga vond plaats op 30 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 22 keer te winnen, terwijl Marítimo slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Porto 22
Winst Marítimo 4
Gelijkspel 6
Totaal 32

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Porto - Marítimo Opstelling Porto Opstelling Marítimo Live Porto - Marítimo Live Porto - Marítimo kijken Porto - Marítimo kijken Live Porto - Marítimo stream Porto - Marítimo Fox Sports Nabeschouwing Porto - Marítimo Uitslag Porto - Marítimo Statistieken Porto - Marítimo Primeira Liga 2022/2023 Porto - Marítimo wedden Porto - Marítimo gokken Porto - Marítimo Unibet