Nabeschouwing Benfica - Arouca (5-0) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 12 mei 2024 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Benfica het zondag 12 mei 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Arouca. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisbon.

Via de Benfica - Arouca live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Arouca (5-0)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Arouca is onder leiding van scheidsrechter Fábio Oliveira Melo geëindigd in een 5-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 25 minuten. Ángel Di María maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Benfica vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 32e minuut mocht er opnieuw een penalty genomen worden. Dit keer was het Orkun Kökçü van Benfica die achter de bal ging staan en raak schoot voor de 2-0. In de 42e minuut volgde een derde treffer van Benfica, waarmee Rafa zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Benfica geen gas terug, waardoor in de 46e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Rafa. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Benfica. Deze werd gescoord door Casper Tengstedt in de 58e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Fábio Oliveira Melo en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Benfica.

LIVE Benfica - Arouca 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Arouca teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Penalty Benfica Penalty Ángel Di María Benfica 1-0
28' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Tiago Esgaio Arouca
32' Penalty Benfica Penalty Orkun Kökçü Benfica 2-0
36' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Florentino Benfica
42' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa met assist van Fredrik Aursnes Benfica 3-0
46' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa met assist van Álvaro Fernández Benfica 4-0
50' Wissel Arouca Wissel Eboue Kouassi voor Vladislav Morozov Arouca
50' Wissel Arouca Wissel Alfonso Trezza voor Pedro Santos Arouca
58' Doelpunt Benfica Doelpunt Casper Tengstedt met assist van Rafa Benfica 5-0
58' VAR: Afgekeurd doelpunt Ángel Di María Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Ángel Di María Benfica
59' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Ángel Di María Benfica
59' Gele kaart Arouca Gele kaart voor David Simão  Arouca
65' Wissel Benfica Wissel Tiago Gouveia voor Florentino Benfica
65' Wissel Benfica Wissel Morato voor António Silva Benfica
76' Wissel Arouca Wissel Uri Busquets voor David Simão  Arouca
76' Wissel Arouca Wissel Miguel Puche voor Cristo Arouca
76' Wissel Benfica Wissel Benjamín Rollheiser voor Orkun Kökçü Benfica
76' Wissel Benfica Wissel Casper Tengstedt voor Ángel Di María Benfica
85' Wissel Arouca Wissel Yusuf Lawal voor Jason Arouca
85' Wissel Benfica Wissel João Rêgo voor Rafa Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Arouca
Opstellingen Benfica - Arouca
De opstellingen van Benfica en Arouca zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Arouca zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Arouca

Benfica en Arouca treffen elkaar in de 33e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fábio Oliveira Melo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Arouca in de Primeira Liga vond plaats op 6 januari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Arouca slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 11
Winst Arouca 1
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 2e positie staat, terwijl we Arouca terugvinden op de 7e plaats.