Nabeschouwing Gil Vicente - Sporting Braga (3-3) || Primeira Liga 2023/2024

Zaterdag 28 oktober 2023 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Gil Vicente het zaterdag 28 oktober 2023 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Sporting Braga. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Cidade de Barcelos in Barcelos.

Via de Gil Vicente - Sporting Braga live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gil Vicente - Sporting Braga (3-3)

De Primeira Liga 2023/2024 wedstrijd tussen Gil Vicente en Sporting Braga geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Roko Baturina, waarmee Gil Vicente met 1-0 de leiding nam. In de 55e minuut moest Sikou Niakaté van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Sporting Braga verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Gil Vicente vervolgens op 2-0. Het was Maxime Dominguez die vanaf 11 meter wist te scoren in de 58e minuut.

In de 71e minuut was het Sporting Braga dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Simon Banza. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat André Horta van Sporting Braga de 2-2 maakte in de 78e minuut. Sporting Braga kwam op voorsprong nadat André Horta de 2-3 wist te maken na 82 minuten. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de stand tussen beide ploegen toch weer gelijk getrokken, nadat Roan Wilson  Gil Vicente weer op 3-3 zette in de 89e minuut.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Hélder Miguel Azevedo Malheiro bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Gil Vicente - Sporting Braga 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gil Vicente - Sporting Braga teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Gil Vicente Doelpunt Roko Baturina met assist van Kanya Fujimoto Gil Vicente 1-0
34' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor Zé Carlos Gil Vicente
43' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor Rúben Fernandes Gil Vicente
46' Wissel Sporting Braga Wissel André Horta voor Rodrigo Zalazar Sporting Braga
55' Rode kaart Sporting Braga Rode kaart voor Sikou Niakaté Sporting Braga
58' Penalty Gil Vicente Penalty Maxime Dominguez Gil Vicente 2-0
58' Wissel Sporting Braga Wissel Vitor Carvalho voor Al-Musrati Sporting Braga
68' Wissel Gil Vicente Wissel Marlon voor Maxime Dominguez Gil Vicente
71' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Simon Banza met assist van Serdar Saatçı Sporting Braga 2-1
71' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor Gabriel Pereira  Gil Vicente
71' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Abel Ruiz Sporting Braga
73' Wissel Sporting Braga Wissel Rony Lopes voor Joe Mendes Sporting Braga
75' Wissel Gil Vicente Wissel Mory Gbane voor Martim Neto Gil Vicente
76' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Álvaro Djaló Sporting Braga
78' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt André Horta met assist van Serdar Saatçı Sporting Braga 2-2
81' Wissel Sporting Braga Wissel Pizzi voor Cristián Borja Sporting Braga
81' Wissel Sporting Braga Wissel João Moutinho voor Álvaro Djaló Sporting Braga
82' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt André Horta met assist van Serdar Saatçı Sporting Braga 2-3
87' Wissel Gil Vicente Wissel Miguel Monteiro voor Kanya Fujimoto Gil Vicente
87' Wissel Gil Vicente Wissel Murilo de Souza voor Pedro Tiba Gil Vicente
87' Wissel Gil Vicente Wissel Roan Wilson  voor Zé Carlos Gil Vicente
89' Doelpunt Gil Vicente Doelpunt Roan Wilson  Gil Vicente 3-3
97' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor Pedro Tiba Gil Vicente
Video hoogtepunten en samenvatting Gil Vicente - Sporting Braga
Opstellingen Gil Vicente - Sporting Braga
De opstellingen van Gil Vicente en Sporting Braga zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gil Vicente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sporting Braga zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Gil Vicente - Sporting Braga

Gil Vicente en Sporting Braga treffen elkaar in de 9e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gil Vicente en Sporting Braga in de Primeira Liga vond plaats op 16 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting Braga. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide teams is Sporting Braga favoriet. 11 keer wist de ploeg van Gil Vicente te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Gil Vicente. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Gil Vicente 3
Winst Sporting Braga 11
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gil Vicente op een 11e positie staat, terwijl we Sporting Braga terugvinden op de 5e plaats.