Nabeschouwing Porto - Boavista (2-1) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 12 mei 2024 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Porto het zondag 12 mei 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Boavista. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Boavista live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Boavista (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Boavista is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 2-1 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 60e minuut door Bruno Lourenço, waarmee Boavista met 0-1 de leiding nam. In de 64e minuut kreeg Pedro Malheiro van Boavista voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Boavista de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Zé Pedro namens Porto in de 81e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Mehdi Taremi namens Porto in de 98e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias, waardoor Porto dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Porto - Boavista 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Boavista teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Porto Gele kaart voor Sérgio Marceneiro Conceição Porto
24' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Seba Pérez  Boavista
40' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Pedro Malheiro Boavista
46' Gele kaart Porto Gele kaart voor Otávio Porto
48' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Bruno Lourenço Boavista
49' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Salvador Agra Boavista
56' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Luís dos Santos Boavista
59' Wissel Porto Wissel Mehdi Taremi voor Martim Fernandes Porto
60' Doelpunt Boavista Doelpunt Bruno Lourenço met assist van Pedro Malheiro Boavista 0-1
64' Tweede gele kaart Boavista Tweede gele kaart voor Pedro Malheiro Boavista
66' Wissel Porto Wissel D. Namaso voor Wendell Porto
74' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Miguel Reisinho Boavista
78' Gele kaart Boavista Gele kaart voor João Gonçalves Boavista
78' Wissel Boavista Wissel Filipe Ferreira voor Joel Silva Boavista
78' Wissel Boavista Wissel Masa voor Salvador Agra Boavista
80' Gele kaart Porto Gele kaart voor Alan Varela Porto
81' Doelpunt Porto Doelpunt Zé Pedro met assist van Otávio Porto 1-1
83' Wissel Porto Wissel Romário Baró voor Nico González Porto
86' Wissel Boavista Wissel Ibrahima voor Seba Pérez  Boavista
86' Wissel Boavista Wissel Gaius Makouta voor Ilija Vukotic Boavista
93' Wissel Boavista Wissel Róbert Bozeník voor Miguel Reisinho Boavista
96' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Gaius Makouta Boavista
98' Doelpunt Porto Doelpunt Mehdi Taremi met assist van Francisco Conceição Porto 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Boavista
Opstellingen Porto - Boavista
De opstellingen van Porto en Boavista zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Boavista zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Boavista

Porto en Boavista treffen elkaar in de 33e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Boavista in de Primeira Liga vond plaats op 5 januari 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl Boavista slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 19
Winst Boavista 1
Gelijkspel 5
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 4e positie staat, terwijl we Boavista terugvinden op de 14e plaats.