Nabeschouwing Rio Ave - Sporting CP (3-3) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 25 februari 2024 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Rio Ave het zondag 25 februari 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Rio Ave Futebol Clube in Vila do Conde.

Via de Rio Ave - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rio Ave - Sporting CP (3-3)

De Primeira Liga 2023/2024 wedstrijd tussen Rio Ave en Sporting CP geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Rio Ave kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Úmaro Embaló. Sporting CP kwam in de 9e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Morten Hjulmand, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 44e minuut zette Viktor Gyökeres zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Sporting CP de leiding in de wedstrijd nam.

Aziz zette Rio Ave even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso toegekende penalty wist te benutten. In de 67e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Rio Ave speler Aziz. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Sporting CP. In de 73e minuut was het Sebastián Coates die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken. Na 91 minuten moest Rio Ave speler Renato Pantalon het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Rio Ave de wedstrijd uit moest spelen met een man minder.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter André Filipe Domingues Narciso bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Rio Ave - Sporting CP 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rio Ave - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Rio Ave Doelpunt Úmaro Embaló met assist van Fábio Ronaldo Rio Ave 1-0
6' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Úmaro Embaló Rio Ave
6' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Jeremiah St. Juste Sporting CP
9' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Morten Hjulmand Sporting CP 1-1
44' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Viktor Gyökeres Sporting CP 1-2
49' Penalty Rio Ave Penalty Aziz Rio Ave 2-2
45' Wissel Sporting CP Wissel Marcus Edwards voor Francisco Trincão Sporting CP
46' Wissel Sporting CP Wissel Eduardo Quaresma voor Gonçalo Inácio Sporting CP
60' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor João Graça Rio Ave
61' Wissel Sporting CP Wissel Matheus Reis voor Nuno Santos Sporting CP
63' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Geny Catamo  Sporting CP
64' Wissel Rio Ave Wissel Adrien Silva voor João Graça Rio Ave
67' Penalty Rio Ave Penalty Aziz Rio Ave 3-2
73' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Sebastián Coates met assist van Hidemasa Morita Sporting CP 3-3
75' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Ousmane Diomande Sporting CP
80' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Renato Pantalon Rio Ave
81' Wissel Rio Ave Wissel Vítor Gomes voor Amine Rio Ave
83' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Vítor Gomes Rio Ave
85' Wissel Rio Ave Wissel João Teixeira voor Fábio Ronaldo Rio Ave
85' Wissel Rio Ave Wissel Joca  voor Úmaro Embaló Rio Ave
94' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Costinha Rio Ave
91' Tweede gele kaart Rio Ave Tweede gele kaart voor Renato Pantalon Rio Ave
Video hoogtepunten en samenvatting Rio Ave - Sporting CP
Opstellingen Rio Ave - Sporting CP
De opstellingen van Rio Ave en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rio Ave gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Rio Ave - Sporting CP

Rio Ave en Sporting CP treffen elkaar in de 23e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rio Ave en Sporting CP in de Primeira Liga vond plaats op 25 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Sporting CP favoriet. 19 keer wist de ploeg van Rio Ave te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Rio Ave. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rio Ave 4
Winst Sporting CP 19
Gelijkspel 6
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rio Ave op een 16e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 2e plaats.