Nabeschouwing Sporting CP - Casa Pia (8-0) || Primeira Liga 2023/2024

Maandag 29 januari 2024 - 21:45 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Sporting CP het maandag 29 januari 2024 om 21:45 uur in eigen huis op tegen Casa Pia. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Casa Pia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Casa Pia (8-0)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Casa Pia is onder leiding van scheidsrechter Hélder Carvalho geëindigd in een 8-0 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 8-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Sebastián Coates, waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. Sporting CP vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Viktor Gyökeres op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 25e minuut volgde een derde treffer van Sporting CP, waarmee Pedro Gonçalves zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Viktor Gyökeres zette Sporting CP even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Hélder Carvalho toegekende penalty wist te benutten. De 5-0 voor Sporting CP volgde even later in de 43e minuut nadat Francisco Trincão namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 64e minuut was het Geny Catamo  van Sporting CP wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Het volgende doelpunt van Sporting CP viel in de 81e minuut en betekende de 7-0. Het doelpunt kwam op naam van Sebastián Coates. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Sporting CP. Het was Francisco Trincão die in de 94e minuut de stand op 8-0 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Hélder Carvalho bij een 8-0 eindstand in het voordeel van Sporting CP.

LIVE Sporting CP - Casa Pia 8-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Casa Pia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Casa Pia Gele kaart voor João Nunes Casa Pia
14' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Sebastián Coates met assist van Nuno Santos Sporting CP 1-0
23' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Viktor Gyökeres met assist van Pedro Gonçalves Sporting CP 2-0
25' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Pedro Gonçalves met assist van Morten Hjulmand Sporting CP 3-0
32' Penalty Sporting CP Penalty Viktor Gyökeres Sporting CP 4-0
35' Wissel Casa Pia Wissel Fernando Varela voor João Nunes Casa Pia
38' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Morten Hjulmand Sporting CP
43' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Francisco Trincão met assist van Marcus Edwards Sporting CP 5-0
46' Wissel Sporting CP Wissel Daniel Bragança  voor Pedro Gonçalves Sporting CP
46' Wissel Casa Pia Wissel Yuki Soma voor Tiago Dias Casa Pia
57' Wissel Sporting CP Wissel Paulinho voor Marcus Edwards Sporting CP
58' Wissel Sporting CP Wissel Geny Catamo  voor Ricardo Esgaio Sporting CP
64' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Geny Catamo  Sporting CP 6-0
72' Wissel Casa Pia Wissel Fernando Andrade voor Rúben Lameiras Casa Pia
73' Wissel Sporting CP Wissel Matheus Reis voor Gonçalo Inácio Sporting CP
81' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Sebastián Coates met assist van Geny Catamo  Sporting CP 7-0
86' Wissel Casa Pia Wissel André Geraldes voor Gaizka Larrazabal Casa Pia
86' Wissel Casa Pia Wissel Rafael Brito voor Beni Casa Pia
86' Wissel Sporting CP Wissel Dário Essugo voor Morten Hjulmand Sporting CP
94' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Francisco Trincão met assist van Matheus Reis Sporting CP 8-0
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Casa Pia
Opstellingen Sporting CP - Casa Pia
De opstellingen van Sporting CP en Casa Pia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Casa Pia zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Casa Pia

Sporting CP en Casa Pia treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hélder Carvalho en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Casa Pia in de Primeira Liga vond plaats op 18 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Casa Pia slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 3
Winst Casa Pia 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 1e positie staat, terwijl we Casa Pia terugvinden op de 13e plaats.