Nabeschouwing Barcelona - Real Sociedad (2-1) || Primera División 2018/2019

Zaterdag 20 april 2019 - 20:45 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Barcelona het zaterdag 20 april 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Real Sociedad. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Real Sociedad live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Real Sociedad (2-1)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Real Sociedad is onder leiding van scheidsrechter Pablo González Fuertes geëindigd in een 2-1 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door C. Lenglet, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. Real Sociedad kwam in de 62e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Juanmi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 64e minuut zette Jordi Alba zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Barcelona de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pablo González Fuertes, waardoor Barcelona dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Barcelona - Real Sociedad 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Real Sociedad teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Mikel Merino Real Sociedad
45' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt C. Lenglet met assist van O. Dembélé FC Barcelona 1-0
54' Wissel Real Sociedad Wissel Luca Sangalli voor Igor Zubeldía Real Sociedad
56' Wissel FC Barcelona Wissel Sergio Busquets voor Arthur FC Barcelona
62' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Juanmi met assist van Mikel Merino Real Sociedad 1-1
64' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Jordi Alba met assist van L. Messi FC Barcelona 2-1
72' Wissel FC Barcelona Wissel Philippe Coutinho voor O. Dembélé FC Barcelona
87' Wissel Real Sociedad Wissel Sandro Ramírez voor Juanmi Real Sociedad
87' Wissel Real Sociedad Wissel Ander Barrenetxea voor Diego Llorente Real Sociedad
90' Wissel FC Barcelona Wissel Sergi Roberto voor A. Vidal FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Real Sociedad
Opstellingen Barcelona - Real Sociedad
De opstellingen van Barcelona en Real Sociedad zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Real Sociedad zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Real Sociedad

Barcelona en Real Sociedad treffen elkaar in de 33e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pablo González Fuertes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Real Sociedad in de Primera División vond plaats op 15 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Real Sociedad slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 14
Winst Real Sociedad 5
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 1e positie staat, terwijl we Real Sociedad terugvinden op de 10e plaats.