Nabeschouwing Espanyol - Eibar (1-0) || Primera División 2018/2019

Dinsdag 25 september 2018 - 20:00 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Espanyol het dinsdag 25 september 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Eibar. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Eibar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Eibar (1-0)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Eibar is onder leiding van scheidsrechter José Luis Munuera Montero geëindigd in een 1-0 overwinning voor Espanyol. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 68e minuut door Mario Hermoso, waarmee Espanyol met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Espanyol dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Espanyol uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Espanyol - Eibar 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Eibar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Sergio García Espanyol
60' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Léo Baptistão Espanyol
61' Wissel Espanyol Wissel Borja Iglesias voor Sergio García Espanyol
61' Wissel SD Eibar Wissel G. Escalante voor Pere Milla SD Eibar
64' Wissel SD Eibar Wissel Charles voor Marc Cardona SD Eibar
66' Gele kaart SD Eibar Gele kaart voor Joan Jordán SD Eibar
68' Doelpunt Espanyol Doelpunt Mario Hermoso met assist van Óscar Melendo Espanyol 1-0
71' Wissel Espanyol Wissel H. Pérez voor Léo Baptistão Espanyol
74' Gele kaart SD Eibar Gele kaart voor Bigas SD Eibar
78' Wissel SD Eibar Wissel Sergi Enrich voor Omar Oliveros SD Eibar
79' Wissel Espanyol Wissel Víctor Sánchez voor Óscar Melendo Espanyol
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Eibar
Opstellingen Espanyol - Eibar
De opstellingen van Espanyol en Eibar zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Eibar zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Eibar

Espanyol en Eibar treffen elkaar in de 6e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José Luis Munuera Montero en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Eibar in de Primera División vond plaats op 18 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Eibar. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Eibar favoriet. 4 keer wist de ploeg van Espanyol te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Espanyol. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Espanyol 2
Winst Eibar 4
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 8e positie staat, terwijl we Eibar terugvinden op de 11e plaats.