Nabeschouwing Sevilla - Real Sociedad (5-2) || Primera División 2018/2019

Zondag 10 maart 2019 - 18:30 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Sevilla het zondag 10 maart 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Real Sociedad. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - Real Sociedad live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - Real Sociedad (5-2)

Het Primera División duel tussen Sevilla en Real Sociedad is onder leiding van scheidsrechter Ignacio Iglesias Villanueva geëindigd in een 5-2 overwinning voor Sevilla. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Pablo Sarabia, waarmee Sevilla met 1-0 de leiding nam. Real Sociedad kwam in de 28e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Mikel Oyarzabal, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette W. Ben Yedder zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Sevilla de leiding in de wedstrijd nam.

Na 58 minuten werd de voorsprong voor Sevilla vergroot nadat W. Ben Yedder de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 61e minuut nadat W. Ben Yedder namens Sevilla de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 69e werkte Mikel Oyarzabal de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 5-1 kwam te staan. Namens Real Sociedad mocht Mikel Oyarzabal in de 77e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ignacio Iglesias Villanueva en eindigde de wedstrijd dus met een 5-2 stand in het voordeel van Sevilla.

LIVE Sevilla - Real Sociedad 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - Real Sociedad teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt Sevilla Doelpunt Pablo Sarabia met assist van Q. Promes Sevilla 1-0
28' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Mikel Oyarzabal met assist van Mikel Merino Real Sociedad 1-1
31' Wissel Real Sociedad Wissel Aritz Elustondo voor Joseba Zaldúa Real Sociedad
36' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Igor Zubeldía Real Sociedad
44' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Raúl Navas Real Sociedad
46' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Munir Sevilla
48' Doelpunt Sevilla Doelpunt W. Ben Yedder met assist van Jesús Navas Sevilla 2-1
57' Wissel Real Sociedad Wissel Zurutuza voor Rubén Pardo Real Sociedad
58' Doelpunt Sevilla Doelpunt W. Ben Yedder Sevilla 3-1
61' Doelpunt Sevilla Doelpunt W. Ben Yedder Sevilla 4-1
69' Eigen doelpunt Sevilla Eigen doelpunt Mikel Oyarzabal Sevilla 5-1
70' Wissel Real Sociedad Wissel A. Januzaj voor Juanmi Real Sociedad
71' Wissel Sevilla Wissel André Silva voor Munir Sevilla
73' Wissel Sevilla Wissel M. Gonalons voor W. Ben Yedder Sevilla
75' Wissel Sevilla Wissel Bryan Gil voor É. Banega Sevilla
77' Penalty Real Sociedad Penalty Mikel Oyarzabal Real Sociedad 5-2
81' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Daniel Carriço Sevilla
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - Real Sociedad
Opstellingen Sevilla - Real Sociedad
De opstellingen van Sevilla en Real Sociedad zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sevilla gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Real Sociedad zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sevilla - Real Sociedad

Sevilla en Real Sociedad treffen elkaar in de 27e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ignacio Iglesias Villanueva en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sevilla en Real Sociedad in de Primera División vond plaats op 4 november 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Sevilla favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Real Sociedad slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sevilla 10
Winst Real Sociedad 7
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sevilla op een 8e positie staat, terwijl we Real Sociedad terugvinden op de 9e plaats.