Nabeschouwing Espanyol - Osasuna (2-4) || Primera División 2019/2020

Zondag 1 december 2019 - 16:00 uur

In de Primera División 2019/2020 neemt Espanyol het zondag 1 december 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Osasuna. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Osasuna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Osasuna (2-4)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Osasuna is onder leiding van scheidsrechter Mario Melero López geëindigd in een 2-4 overwinning voor Osasuna. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 20 minuten. Marc Roca maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Espanyol vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Osasuna kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Rubén García, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette E. Ávila zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Osasuna de leiding in de wedstrijd nam.

In de 52e minuut moest Osasuna verder met een man minder, nadat F. Roncaglia een tweede gele kaart kreeg. Na 84 minuten werd de voorsprong voor Osasuna vergroot nadat Moncayola de 1-3 wist te scoren. In de 92e minuut werd de stand op 1-4 gezet na een benutte penalty van Osasuna speler Roberto Torres. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 93e minuut was het Espanyol dat via J. Calleri de stand op 2-4 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mario Melero López bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Osasuna.

LIVE Espanyol - Osasuna 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Osasuna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor F. Roncaglia Osasuna
20' Penalty Espanyol Penalty Marc Roca Espanyol 1-0
25' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Víctor Sánchez Espanyol
46' Doelpunt Osasuna Doelpunt Rubén García met assist van P. Estupiñán Osasuna 1-1
49' Doelpunt Osasuna Doelpunt E. Ávila Osasuna 1-2
52' Tweede gele kaart Osasuna Tweede gele kaart voor F. Roncaglia Osasuna
54' Wissel Espanyol Wissel J. Calleri voor Víctor Sánchez Espanyol
55' Wissel Osasuna Wissel Raúl Navas voor Adrián Osasuna
60' Wissel Osasuna Wissel Moncayola voor Nacho Vidal Osasuna
63' Wissel Espanyol Wissel Melendo voor Fernando Calero Espanyol
68' Wissel Espanyol Wissel P. Piatti voor Adrià Pedrosa Espanyol
80' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Rubén García Osasuna
84' Doelpunt Osasuna Doelpunt Moncayola Osasuna 1-3
90' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Moncayola Osasuna
92' Penalty Osasuna Penalty Roberto Torres Osasuna 1-4
93' Doelpunt Espanyol Doelpunt J. Calleri met assist van David López Espanyol 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Osasuna
Opstellingen Espanyol - Osasuna
De opstellingen van Espanyol en Osasuna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Osasuna zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Osasuna

Espanyol en Osasuna treffen elkaar in de 15e speelronde van de Primera División van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mario Melero López en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Osasuna in de Primera División vond plaats op 26 februari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Espanyol. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Osasuna favoriet. 10 keer wist de ploeg van Espanyol te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Espanyol. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Espanyol 8
Winst Osasuna 10
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 19e positie staat, terwijl we Osasuna terugvinden op de 11e plaats.