Nabeschouwing Osasuna - Espanyol (1-0) || Primera División 2019/2020

Zondag 8 maart 2020 - 12:00 uur

In de Primera División 2019/2020 neemt Osasuna het zondag 8 maart 2020 om 12:00 uur in eigen huis op tegen Espanyol. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio El Sadar in Pamplona.

Via de Osasuna - Espanyol live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Osasuna - Espanyol (1-0)

Het Primera División duel tussen Osasuna en Espanyol is onder leiding van scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea geëindigd in een 1-0 overwinning voor Osasuna. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 51 minuten. Roberto Torres maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Osasuna vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 83e minuut kreeg Diego López van Espanyol voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Espanyol de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea, waardoor Osasuna de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Osasuna - Espanyol 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Osasuna - Espanyol teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Espanyol Wissel J. Calleri voor Wu Lei Espanyol
51' Penalty Osasuna Penalty Roberto Torres Osasuna 1-0
60' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Diego López Espanyol
64' Wissel Osasuna Wissel Iñigo Pérez voor Kike Barja Osasuna
69' Wissel Espanyol Wissel Melendo voor Adri Embarba Espanyol
73' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor J. Calleri Espanyol
75' Wissel Espanyol Wissel Víctor Gómez voor Javi López Espanyol
77' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Rubén García Osasuna
78' Wissel Osasuna Wissel Cardona voor Enric Gallego Osasuna
83' Tweede gele kaart Espanyol Tweede gele kaart voor Diego López Espanyol
88' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Oier Osasuna
90' Wissel Osasuna Wissel Nacho Vidal voor Rubén García Osasuna
94' Gele kaart Osasuna Gele kaart voor Iñigo Pérez Osasuna
Video hoogtepunten en samenvatting Osasuna - Espanyol
Opstellingen Osasuna - Espanyol
De opstellingen van Osasuna en Espanyol zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Osasuna gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Espanyol zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Osasuna - Espanyol

Osasuna en Espanyol treffen elkaar in de 27e speelronde van de Primera División van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Osasuna en Espanyol in de Primera División vond plaats op 1 december 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Osasuna. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Osasuna favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Espanyol slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Osasuna 11
Winst Espanyol 8
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Osasuna op een 13e positie staat, terwijl we Espanyol terugvinden op de 20e plaats.