Nabeschouwing Real Sociedad - Barcelona (2-2) || Primera División 2019/2020

Zaterdag 14 december 2019 - 16:00 uur

In de Primera División 2019/2020 neemt Real Sociedad het zaterdag 14 december 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Reale Arena in San Sebastián.

Via de Real Sociedad - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Sociedad - Barcelona (2-2)

De Primera División 2019/2020 wedstrijd tussen Real Sociedad en Barcelona geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 12 minuten. Mikel Oyarzabal maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Real Sociedad vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. FC Barcelona kwam in de 38e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Griezmann, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette L. Suárez zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Barcelona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 62 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Isak de 2-2 maakte voor Real Sociedad.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Real Sociedad - Barcelona 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Sociedad - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Penalty Real Sociedad Penalty Mikel Oyarzabal Real Sociedad 1-0
38' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt A. Griezmann met assist van L. Suárez FC Barcelona 1-1
49' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Suárez met assist van L. Messi FC Barcelona 1-2
59' Wissel Real Sociedad Wissel A. Januzaj voor Portu Real Sociedad
62' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt A. Isak Real Sociedad 2-2
66' Wissel Real Sociedad Wissel Willian José voor A. Isak Real Sociedad
73' Wissel FC Barcelona Wissel Aleñà voor Busquets FC Barcelona
74' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor L. Suárez FC Barcelona
74' Wissel FC Barcelona Wissel Nélson Semedo voor Jordi Alba FC Barcelona
79' Wissel FC Barcelona Wissel A. Vidal voor I. Rakitić FC Barcelona
85' Wissel Real Sociedad Wissel Barrenetxea voor Mikel Oyarzabal Real Sociedad
Video hoogtepunten en samenvatting Real Sociedad - Barcelona
Opstellingen Real Sociedad - Barcelona

Voorbeschouwing Real Sociedad - Barcelona

Real Sociedad en Barcelona treffen elkaar in de 17e speelronde van de Primera División van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Javier Alberola Rojas en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Sociedad en Barcelona in de Primera División vond plaats op 20 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 15 keer wist de ploeg van Real Sociedad te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Real Sociedad. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Real Sociedad 5
Winst Barcelona 15
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Sociedad op een 4e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 1e plaats.