Nabeschouwing Valencia - Barcelona (2-0) || Primera División 2019/2020

Zaterdag 25 januari 2020 - 16:00 uur

In de Primera División 2019/2020 neemt Valencia het zaterdag 25 januari 2020 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Mestalla in Valencia.

Via de Valencia - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Valencia - Barcelona (2-0)

Het Primera División duel tussen Valencia en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 2-0 overwinning voor Valencia. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 12e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg M. Gomez van Valencia via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Een ongelukkig eigen doelpunt van J. Alba zorgde ervoor dat Valencia op 1-0 kwam te staan in de 48e minuut. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Valencia via een goal van M. Gomez in de 77e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Valencia.

LIVE Valencia - Barcelona 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Valencia - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor G. Pique FC Barcelona
12' Penalty gemist Valencia Penalty gemist M. Gomez Valencia
43' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor S. Umtiti FC Barcelona
48' Eigen doelpunt Valencia Eigen doelpunt J. Alba Valencia 1-0
52' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor S. Busquets FC Barcelona
54' Gele kaart Valencia Gele kaart voor F. Coquelin Valencia
56' Wissel FC Barcelona Wissel A. Vidal voor Arthur FC Barcelona
59' Wissel Valencia Wissel Rodrigo voor K. Gameiro Valencia
77' Doelpunt Valencia Doelpunt M. Gomez met assist van F. Torres Valencia 2-0
79' Wissel Valencia Wissel J. Costa voor M. Gomez Valencia
85' Wissel FC Barcelona Wissel I. Rakitic voor F. de Jong FC Barcelona
85' Wissel FC Barcelona Wissel A. Collado voor A. Fati FC Barcelona
90' Wissel Valencia Wissel R. Sobrino voor C. Soler Valencia
Video hoogtepunten en samenvatting Valencia - Barcelona
Opstellingen Valencia - Barcelona
De opstellingen van Valencia en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Valencia gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Barcelona zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Valencia - Barcelona

Valencia en Barcelona treffen elkaar in de 21e speelronde van de Primera División van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Valencia en Barcelona in de Primera División vond plaats op 14 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 15 keer wist de ploeg van Valencia te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Valencia. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Valencia 4
Winst Barcelona 15
Gelijkspel 10
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Valencia op een 7e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 1e plaats.