Nabeschouwing Atlético Madrid - Espanyol (2-1) || Primera División 2021/2022

Zondag 17 april 2022 - 16:15 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Atlético Madrid het zondag 17 april 2022 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Espanyol. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Civitas Metropolitano in Madrid.

Via de Atlético Madrid - Espanyol live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atlético Madrid - Espanyol (2-1)

Het Primera División duel tussen Atlético Madrid en Espanyol is onder leiding van scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez geëindigd in een 2-1 overwinning voor Atlético Madrid. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door Y. Carrasco, waarmee Atlético Madrid met 1-0 de leiding nam. In de 71e minuut kreeg G. Kondogbia van Atlético Madrid voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Atlético Madrid de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte R. de Tomas namens Espanyol in de 74e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Y. Carrasco zette Atlético Madrid even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez, waardoor Atlético Madrid dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Atlético Madrid - Espanyol 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atlético Madrid - Espanyol teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor O. Gil Espanyol
33' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor D. Lopez Espanyol
37' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor G. Kondogbia Atlético Madrid
45' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Felipe Atlético Madrid
46' Wissel Atlético Madrid Wissel A. Griezmann voor T. Lemar Atlético Madrid
46' Wissel Atlético Madrid Wissel M. Cunha voor S. Vrsaljko Atlético Madrid
46' Wissel Atlético Madrid Wissel Y. Carrasco voor Joao Felix Atlético Madrid
46' Wissel Espanyol Wissel A. Vidal voor O. Gil Espanyol
52' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Y. Carrasco met assist van M. Cunha Atlético Madrid 1-0
58' Wissel Atlético Madrid Wissel R. Mandava voor R. Lodi Atlético Madrid
60' Wissel Espanyol Wissel M. Morlanes voor T. Vilhena Espanyol
60' Wissel Espanyol Wissel O. Melendo voor K. Bare Espanyol
71' Tweede gele kaart Atlético Madrid Tweede gele kaart voor G. Kondogbia Atlético Madrid
74' Doelpunt Espanyol Doelpunt R. de Tomas Espanyol 1-1
76' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor S. Savic Atlético Madrid
78' Wissel Atlético Madrid Wissel R. de Paul voor A. Correa Atlético Madrid
80' Wissel Espanyol Wissel Wu Lei voor S. Gomez Espanyol
87' Wissel Espanyol Wissel D. Vila voor A. Pedrosa Espanyol
88' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor D. Vila Espanyol
88' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor M. Llorente Atlético Madrid
93' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor M. Morlanes Espanyol
99' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor A. Vidal Espanyol
100' Penalty Atlético Madrid Penalty Y. Carrasco Atlético Madrid 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Atlético Madrid - Espanyol
Opstellingen Atlético Madrid - Espanyol
De opstellingen van Atlético Madrid en Espanyol zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atlético Madrid gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Espanyol zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Atlético Madrid - Espanyol

Atlético Madrid en Espanyol treffen elkaar in de 32e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atlético Madrid en Espanyol in de Primera División vond plaats op 12 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atlético Madrid. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide ploegen is Atlético Madrid favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Espanyol slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Atlético Madrid 15
Winst Espanyol 10
Gelijkspel 6
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atlético Madrid op een 4e positie staat, terwijl we Espanyol terugvinden op de 11e plaats.