Nabeschouwing Barcelona - Getafe (2-1) || Primera División 2021/2022

Zondag 29 augustus 2021 - 17:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Barcelona het zondag 29 augustus 2021 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Getafe. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Getafe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Getafe (2-1)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Getafe is onder leiding van scheidsrechter Pablo González Fuertes geëindigd in een 2-1 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Barcelona kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van S. Roberto. Getafe kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Ramirez, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 30e minuut zette M. Depay zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Barcelona de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pablo González Fuertes, waardoor Barcelona dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Barcelona - Getafe 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Getafe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt S. Roberto met assist van J. Alba FC Barcelona 1-0
18' Doelpunt Getafe Doelpunt S. Ramirez met assist van C. Alena Getafe 1-1
21' Gele kaart Getafe Gele kaart voor C. Alena Getafe
27' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor R. Araujo FC Barcelona
30' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt M. Depay met assist van F. de Jong FC Barcelona 2-1
46' Wissel Getafe Wissel D. Suarez voor J. Iglesias Getafe
61' Wissel Getafe Wissel J. Mata voor S. Ramirez Getafe
61' Wissel Getafe Wissel D. Timor voor C. Alena Getafe
62' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor M. Depay FC Barcelona
63' Wissel FC Barcelona Wissel S. Dest voor Emerson Royal FC Barcelona
74' Wissel FC Barcelona Wissel Nico voor M. Braithwaite FC Barcelona
74' Wissel FC Barcelona Wissel Gavi voor S. Roberto FC Barcelona
76' Wissel Getafe Wissel J. Macias voor E. Unal Getafe
84' Wissel Getafe Wissel A. Akurugu voor Djene Getafe
84' Wissel FC Barcelona Wissel O. Mingueza voor A. Griezmann FC Barcelona
86' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor C. Lenglet FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Getafe
Opstellingen Barcelona - Getafe
De opstellingen van Barcelona en Getafe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Getafe zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Getafe

Barcelona en Getafe treffen elkaar in de 3e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pablo González Fuertes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Getafe in de Primera División vond plaats op 22 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Getafe slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 21
Winst Getafe 3
Gelijkspel 6
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 8e positie staat, terwijl we Getafe terugvinden op de 18e plaats.