Nabeschouwing Valencia - Espanyol (1-2) || Primera División 2021/2022

Vrijdag 31 december 2021 - 16:15 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Valencia het vrijdag 31 december 2021 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Espanyol. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Mestalla in Valencia.

Via de Valencia - Espanyol live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Valencia - Espanyol (1-2)

Het Primera División duel tussen Valencia en Espanyol is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 1-2 overwinning voor Espanyol. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 51e minuut door O. Alderete, waarmee Valencia met 1-0 de leiding nam. In de 83e minuut kreeg H. Duro van Valencia voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Valencia de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Door een benutte penalty kwam Espanyol vervolgens op 1-1. Het was R. de Tomas die vanaf 11 meter wist te scoren in de 83e minuut.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat J. Puado namens Espanyol in de 88e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter José María Sánchez Martínez, waardoor Espanyol dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Valencia - Espanyol 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Valencia - Espanyol teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Valencia Gele kaart voor T. Correia Valencia
19' Gele kaart Valencia Gele kaart voor G. Guedes Valencia
30' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor N. Melamed Espanyol
51' Doelpunt Valencia Doelpunt O. Alderete met assist van H. Costa Valencia 1-0
61' Wissel Espanyol Wissel J. Puado voor A. Embarba Espanyol
63' Gele kaart Valencia Gele kaart voor D. Wass Valencia
67' Wissel Valencia Wissel C. Piccini voor J. Vazquez Valencia
71' Wissel Espanyol Wissel O. Gil voor N. Melamed Espanyol
71' Wissel Espanyol Wissel L. Dimata voor L. Moron Espanyol
78' Wissel Valencia Wissel R. Iranzo voor T. Correia Valencia
78' Gele kaart Valencia Gele kaart voor R. Iranzo Valencia
79' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor O. Gil Espanyol
79' Gele kaart Valencia Gele kaart voor H. Duro Valencia
81' Wissel Espanyol Wissel Jofre voor A. Vidal Espanyol
82' Wissel Espanyol Wissel M. Morlanes voor K. Bare Espanyol
83' Tweede gele kaart Valencia Tweede gele kaart voor H. Duro Valencia
83' Penalty Espanyol Penalty R. de Tomas Espanyol 1-1
84' Wissel Valencia Wissel D. Cheryshev voor H. Costa Valencia
84' Wissel Valencia Wissel K. Koindredi voor D. Wass Valencia
88' Doelpunt Espanyol Doelpunt J. Puado met assist van Jofre Espanyol 1-2
93' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor A. Pedrosa Espanyol
96' Gele kaart Valencia Gele kaart voor J. Cillessen Valencia
Video hoogtepunten en samenvatting Valencia - Espanyol
Opstellingen Valencia - Espanyol
De opstellingen van Valencia en Espanyol zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Valencia gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Espanyol zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Valencia - Espanyol

Valencia en Espanyol treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Valencia en Espanyol in de Primera División vond plaats op 16 juli 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Valencia. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Valencia favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Espanyol slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Valencia 18
Winst Espanyol 7
Gelijkspel 5
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Valencia op een 8e positie staat, terwijl we Espanyol terugvinden op de 11e plaats.