Nabeschouwing Getafe - Real Sociedad (2-1) || Primera División 2022/2023

Zondag 11 september 2022 - 18:30 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Getafe het zondag 11 september 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Real Sociedad. De wedstrijd wordt gespeeld in Coliseum Alfonso Pérez in Getafe.

Via de Getafe - Real Sociedad live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Getafe - Real Sociedad (2-1)

Het Primera División duel tussen Getafe en Real Sociedad is onder leiding van scheidsrechter Juan Luis Pulido Santana geëindigd in een 2-1 overwinning voor Getafe. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 14e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg B. Mayoral van Getafe via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 50 minuten was het E. Unal die Getafe op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Getafe via een goal van C. Alena in de 48e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 50e minuut was het Real Sociedad dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van B. Mendez, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Juan Luis Pulido Santana, waardoor Getafe dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Getafe - Real Sociedad 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Getafe - Real Sociedad teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Penalty gemist Getafe Penalty gemist B. Mayoral Getafe
38' Wissel Real Sociedad Wissel M. Cho voor U. Sadiq Real Sociedad
41' Gele kaart Getafe Gele kaart voor C. Alena Getafe
50' Doelpunt Getafe Doelpunt E. Unal Getafe 1-0
46' Wissel Real Sociedad Wissel B. Mendez voor T. Kubo Real Sociedad
46' Wissel Real Sociedad Wissel D. Silva voor B. Turrientes Real Sociedad
48' Doelpunt Getafe Doelpunt C. Alena met assist van E. Unal Getafe 2-0
50' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt B. Mendez met assist van M. Cho Real Sociedad 2-1
52' Wissel Getafe Wissel J. Iglesias voor F. Angileri Getafe
56' Gele kaart Getafe Gele kaart voor J. Iglesias Getafe
60' Wissel Getafe Wissel J. Seoane voor A. Algobia Getafe
70' Wissel Getafe Wissel Munir El Haddadi voor B. Mayoral Getafe
70' Wissel Getafe Wissel Portu voor C. Alena Getafe
70' Wissel Real Sociedad Wissel A. Gorosabel voor A. Sola Real Sociedad
74' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor A. Gorosabel Real Sociedad
82' Wissel Real Sociedad Wissel J. Karrikaburu voor A. Sorloth Real Sociedad
86' Gele kaart Getafe Gele kaart voor D. Suarez Getafe
95' Gele kaart Getafe Gele kaart voor D. Duarte Getafe
Video hoogtepunten en samenvatting Getafe - Real Sociedad
Opstellingen Getafe - Real Sociedad
De opstellingen van Getafe en Real Sociedad zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Getafe gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Real Sociedad zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Getafe - Real Sociedad

Getafe en Real Sociedad treffen elkaar in de 5e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juan Luis Pulido Santana en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Getafe en Real Sociedad in de Primera División vond plaats op 23 januari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Getafe favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Real Sociedad slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Getafe 11
Winst Real Sociedad 7
Gelijkspel 8
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Getafe op een 18e positie staat, terwijl we Real Sociedad terugvinden op de 10e plaats.