Nabeschouwing Girona - Athletic Club (2-1) || Primera División 2022/2023

Vrijdag 4 november 2022 - 21:00 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Girona het vrijdag 4 november 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Athletic Club. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Athletic Club live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Athletic Club (2-1)

Het Primera División duel tussen Girona en Athletic Club is onder leiding van scheidsrechter Valentín Pizarro Gómez geëindigd in een 2-1 overwinning voor Girona. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 67e minuut door D. Lopez, waarmee Girona met 1-0 de leiding nam. Girona vergrootte in de 75e minuut de voorsprong nadat het via een goal van I. Martin op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 78e minuut wist Athletic Club de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via G. Guruzeta. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Athletic Club kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Valentín Pizarro Gómez, waardoor Girona dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Girona - Athletic Club 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Athletic Club teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Y. Berchiche Athletic Club
46' Wissel Athletic Club Wissel M. Balenziaga voor Y. Berchiche Athletic Club
52' Gele kaart Girona Gele kaart voor O. Romeu Girona
55' Wissel Athletic Club Wissel O. de Marcos voor I. Lekue Athletic Club
55' Wissel Athletic Club Wissel U. Vencedor voor M. Vesga Athletic Club
62' Wissel Girona Wissel C. Stuani voor V. Castellanos Girona
62' Wissel Girona Wissel R. Riquelme voor V. Fernandez Girona
66' Wissel Girona Wissel I. Martin voor T. Villa Girona
67' Doelpunt Girona Doelpunt D. Lopez met assist van A. Garcia Girona 1-0
69' Wissel Athletic Club Wissel G. Guruzeta voor R. Garcia Athletic Club
69' Wissel Athletic Club Wissel O. Zarraga voor O. Sancet Athletic Club
75' Doelpunt Girona Doelpunt I. Martin met assist van D. Lopez Girona 2-0
78' Doelpunt Athletic Club Doelpunt G. Guruzeta met assist van O. de Marcos Athletic Club 2-1
85' Wissel Girona Wissel J. Hernandez voor M. Gutierrez Girona
85' Wissel Girona Wissel R. Terrats voor Y. Herrera Girona
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Athletic Club
Opstellingen Girona - Athletic Club
De opstellingen van Girona en Athletic Club zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Athletic Club zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Athletic Club

Girona en Athletic Club treffen elkaar in de 13e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Valentín Pizarro Gómez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Athletic Club in de Primera División vond plaats op 29 maart 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Athletic Club. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Athletic Club favoriet. 3 keer wist de ploeg van Girona te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Girona. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Girona 1
Winst Athletic Club 3
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 17e positie staat, terwijl we Athletic Club terugvinden op de 6e plaats.