Nabeschouwing Girona - Getafe (3-1) || Primera División 2022/2023

Maandag 22 augustus 2022 - 22:00 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Girona het maandag 22 augustus 2022 om 22:00 uur in eigen huis op tegen Getafe. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Getafe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Getafe (3-1)

Het Primera División duel tussen Girona en Getafe is onder leiding van scheidsrechter Alejandro Muñíz Ruiz geëindigd in een 3-1 overwinning voor Girona. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door C. Stuani, waarmee Girona met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van D. Duarte zorgde ervoor dat Girona op 2-0 kwam te staan in de 48e minuut. In de 64e minuut volgde een derde treffer van Girona, waarmee V. Castellanos zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 74 minuten deed E. Unal iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Getafe werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Getafe echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen. In de 97e minuut werd F. Angileri van Getafe met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Getafe met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Girona.

LIVE Girona - Getafe 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Getafe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart Girona Gele kaart voor V. Castellanos Girona
35' Gele kaart Getafe Gele kaart voor S. Mitrovic Getafe
42' Doelpunt Girona Doelpunt C. Stuani Girona 1-0
46' Wissel Getafe Wissel J. Seoane voor N. Maksimovic Getafe
46' Gele kaart Getafe Gele kaart voor B. Mayoral Getafe
48' Eigen doelpunt Girona Eigen doelpunt D. Duarte Girona 2-0
49' Gele kaart Getafe Gele kaart voor F. Angileri Getafe
51' Gele kaart Getafe Gele kaart voor C. Alena Getafe
57' VAR: Afgekeurd doelpunt E. Ünal Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding E. Ünal Getafe
63' Wissel Girona Wissel S. Saiz voor R. Riquelme Girona
64' Doelpunt Girona Doelpunt V. Castellanos met assist van Y. Herrera Girona 3-0
66' Wissel Getafe Wissel Portu voor S. Mitrovic Getafe
69' Wissel Girona Wissel J. Hernandez voor M. Gutierrez Girona
70' Wissel Girona Wissel Reinier voor C. Stuani Girona
70' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Djene Getafe
74' Doelpunt Getafe Doelpunt E. Unal Getafe 3-1
81' Gele kaart Girona Gele kaart voor Juanpe Girona
86' Wissel Girona Wissel R. Terrats voor V. Castellanos Girona
97' Rode kaart Getafe Rode kaart voor F. Angileri Getafe
98' Gele kaart Getafe Gele kaart voor E. Unal Getafe
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Getafe
Opstellingen Girona - Getafe
De opstellingen van Girona en Getafe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Getafe zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Getafe

Girona en Getafe treffen elkaar in de 2e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alejandro Muñíz Ruiz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Getafe in de Primera División vond plaats op 5 mei 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Getafe. Op basis van de afgelopen 4 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Girona als Getafe wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Winst Girona 1
Winst Getafe 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 17e positie staat, terwijl we Getafe terugvinden op de 20e plaats.