Nabeschouwing Valencia - Getafe (5-1) || Primera División 2022/2023

Zondag 4 september 2022 - 21:00 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Valencia het zondag 4 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Getafe. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Mestalla in Valencia.

Via de Valencia - Getafe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Valencia - Getafe (5-1)

Het Primera División duel tussen Valencia en Getafe is onder leiding van scheidsrechter José Luis Munuera Montero geëindigd in een 5-1 overwinning voor Valencia. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door T. Lato, waarmee Valencia met 1-0 de leiding nam. Valencia vergrootte in de 14e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Lino op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 16e minuut volgde een derde treffer van Valencia, waarmee S. Castillejo zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Valencia geen gas terug, waardoor in de 65e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Nico. De 5-0 voor Valencia volgde even later in de 68e minuut nadat H. Duro namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 78e minuut en kwam op naam te staan van Getafe speler P. G. Alvarez Sosa, die daarmee tekende voor de 5-1. Na 88 minuten moest Valencia speler I. Moriba het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Valencia de wedstrijd uit moest spelen met een man minder. Na 95 minuten moest ook M. Arambarri van Getafe het veld verlaten nadat deze voor de tweede keer in de wedstrijd een gele kaart kreeg.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José Luis Munuera Montero bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Valencia.

LIVE Valencia - Getafe 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Valencia - Getafe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Valencia Doelpunt T. Lato met assist van H. Guillamon Valencia 1-0
10' Gele kaart Getafe Gele kaart voor C. Alena Getafe
14' Doelpunt Valencia Doelpunt S. Lino met assist van Y. Musah Valencia 2-0
16' Doelpunt Valencia Doelpunt S. Castillejo Valencia 3-0
24' Wissel Valencia Wissel H. Duro voor Marcos Andre Valencia
29' Wissel Getafe Wissel S. Mitrovic voor Djene Getafe
41' Gele kaart Getafe Gele kaart voor M. Arambarri Getafe
45' Gele kaart Valencia Gele kaart voor S. Castillejo Valencia
46' Wissel Getafe Wissel P. G. Alvarez Sosa voor J. Seoane Getafe
46' Wissel Getafe Wissel N. Maksimovic voor Portu Getafe
46' Wissel Getafe Wissel Munir El Haddadi voor C. Alena Getafe
54' Gele kaart Getafe Gele kaart voor B. Mayoral Getafe
57' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Munir El Haddadi Getafe
65' Doelpunt Valencia Doelpunt Nico met assist van H. Guillamon Valencia 4-0
68' Doelpunt Valencia Doelpunt H. Duro met assist van Y. Musah Valencia 5-0
70' Wissel Valencia Wissel A. Almeida voor Nico Valencia
70' Wissel Valencia Wissel D. Foulquier voor T. Lato Valencia
70' Wissel Valencia Wissel I. Moriba voor S. Castillejo Valencia
71' Gele kaart Getafe Gele kaart voor S. Mitrovic Getafe
74' Wissel Valencia Wissel C. Mosquera voor M. Diakhaby Valencia
75' Gele kaart Valencia Gele kaart voor I. Moriba Valencia
77' Wissel Getafe Wissel J. Mata voor E. Unal Getafe
78' Doelpunt Getafe Doelpunt P. G. Alvarez Sosa Getafe 5-1
88' Tweede gele kaart Valencia Tweede gele kaart voor I. Moriba Valencia
95' Tweede gele kaart Getafe Tweede gele kaart voor M. Arambarri Getafe
Video hoogtepunten en samenvatting Valencia - Getafe
Opstellingen Valencia - Getafe
De opstellingen van Valencia en Getafe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Valencia gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Getafe zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Valencia - Getafe

Valencia en Getafe treffen elkaar in de 4e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José Luis Munuera Montero en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Valencia en Getafe in de Primera División vond plaats op 12 maart 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Valencia favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Getafe slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Valencia 15
Winst Getafe 9
Gelijkspel 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Valencia op een 15e positie staat, terwijl we Getafe terugvinden op de 17e plaats.