Nabeschouwing Barcelona - Rayo Vallecano (3-0) || Primera División 2023/2024

Zondag 19 mei 2024 - 19:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Barcelona het zondag 19 mei 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Rayo Vallecano. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Olímpic Lluís Companys in Barcelona.

Via de Barcelona - Rayo Vallecano live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Rayo Vallecano (3-0)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Rayo Vallecano is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 3-0 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Barcelona kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van R. Lewandowski. FC Barcelona vergrootte in de 72e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pedri op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 75e minuut volgde een derde treffer van FC Barcelona, waarmee Pedri zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jesús Gil Manzano, waardoor Barcelona dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Barcelona - Rayo Vallecano 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Rayo Vallecano teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt R. Lewandowski met assist van Lamine Yamal FC Barcelona 1-0
10' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Lamine Yamal FC Barcelona
23' Gele kaart Rayo Vallecano Gele kaart voor Abdul Mumin Rayo Vallecano
31' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Raphinha FC Barcelona
37' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Pau Cubarsí FC Barcelona
46' Wissel FC Barcelona Wissel Andreas Christensen voor Sergi Roberto FC Barcelona
50' Gele kaart Rayo Vallecano Gele kaart voor Óscar Valentín  Rayo Vallecano
62' Wissel FC Barcelona Wissel Ronald Araujo voor Pau Cubarsí FC Barcelona
62' Wissel Rayo Vallecano Wissel Miguel Crespo voor Óscar Valentín  Rayo Vallecano
62' Wissel FC Barcelona Wissel João Félix voor Raphinha FC Barcelona
62' Wissel FC Barcelona Wissel Pedri voor Fermín FC Barcelona
62' Wissel Rayo Vallecano Wissel Andrei Rațiu voor Jorge de Frutos Rayo Vallecano
72' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Pedri FC Barcelona 2-0
75' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Pedri met assist van Ronald Araujo FC Barcelona 3-0
76' Wissel Rayo Vallecano Wissel Pep Chavarría voor Álvaro García Rayo Vallecano
79' Wissel Rayo Vallecano Wissel Radamel Falcao voor Sergio Camello Rayo Vallecano
79' Wissel Rayo Vallecano Wissel Unai López voor Isi Palazón Rayo Vallecano
79' Wissel FC Barcelona Wissel Vitor Roque voor R. Lewandowski FC Barcelona
92' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor João Cancelo FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Rayo Vallecano
Opstellingen Barcelona - Rayo Vallecano
De opstellingen van Barcelona en Rayo Vallecano zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Rayo Vallecano zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Rayo Vallecano

Barcelona en Rayo Vallecano treffen elkaar in de 37e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Rayo Vallecano in de Primera División vond plaats op 25 november 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Rayo Vallecano slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 12
Winst Rayo Vallecano 3
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 2e positie staat, terwijl we Rayo Vallecano terugvinden op de 15e plaats.