Nabeschouwing Celta de Vigo - Villarreal (3-2) || Primera División 2023/2024

Zondag 5 mei 2024 - 16:15 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Celta de Vigo het zondag 5 mei 2024 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Villarreal. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Balaídos in Vigo.

Via de Celta de Vigo - Villarreal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celta de Vigo - Villarreal (3-2)

Het Primera División duel tussen Celta de Vigo en Villarreal is onder leiding van scheidsrechter César Soto Grado geëindigd in een 3-2 overwinning voor Celta de Vigo. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Alberto Moreno, waarmee Villarreal met 0-1 de leiding nam. In de 17e minuut moest Santi Comesaña van het veld vertrekken nadat scheidsrechter César Soto Grado een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Villarreal verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Celta de Vigo vervolgens op 1-1. Het was Iago Aspas  die vanaf 11 meter wist te scoren in de 22e minuut.

In de 39e minuut was het Celta de Vigo dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Jørgen Strand Larsen. Na 65 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Gonçalo Guedes de 2-2 maakte namens Villarreal. Celta de Vigo kwam op voorsprong nadat Anastasios Douvikas de 3-2 wist te maken na 82 minuten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter César Soto Grado en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Celta de Vigo.

LIVE Celta de Vigo - Villarreal 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celta de Vigo - Villarreal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Villarreal Doelpunt Alberto Moreno met assist van Dani Parejo Villarreal 0-1
16' Santi Comesaña Villarreal
17' Rode kaart Villarreal Rode kaart voor Santi Comesaña Villarreal
22' Penalty Celta de Vigo Penalty Iago Aspas  Celta de Vigo 1-1
25' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Javier Manquillo Celta de Vigo
33' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Damián Rodríguez Celta de Vigo
39' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Jørgen Strand Larsen met assist van Damián Rodríguez Celta de Vigo 2-1
46' Wissel Villarreal Wissel Jorge Cuenca voor Yerson Mosquera Villarreal
46' Wissel Celta de Vigo Wissel Mihailo Ristic voor Damián Rodríguez Celta de Vigo
46' Wissel Celta de Vigo Wissel Luca de la Torre voor Javier Manquillo Celta de Vigo
56' Wissel Villarreal Wissel Francis Coquelin voor Ilias Akhomach Villarreal
56' Wissel Villarreal Wissel Alfonso Pedraza voor Alberto Moreno Villarreal
64' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Williot Swedberg  Celta de Vigo
65' Wissel Celta de Vigo Wissel Franco Cervi voor Williot Swedberg  Celta de Vigo
65' Doelpunt Villarreal Doelpunt Gonçalo Guedes met assist van Alexander Sørloth Villarreal 2-2
73' Wissel Villarreal Wissel José Luis Morales voor Gonçalo Guedes Villarreal
79' Wissel Villarreal Wissel Étienne Capoue voor Dani Parejo Villarreal
80' Wissel Celta de Vigo Wissel Carles Pérez voor Fran Beltrán Celta de Vigo
80' Wissel Celta de Vigo Wissel Anastasios Douvikas voor Hugo Álvarez Celta de Vigo
82' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Anastasios Douvikas met assist van Iago Aspas  Celta de Vigo 3-2
85' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Anastasios Douvikas Celta de Vigo
Video hoogtepunten en samenvatting Celta de Vigo - Villarreal
Opstellingen Celta de Vigo - Villarreal
De opstellingen van Celta de Vigo en Villarreal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celta de Vigo gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Villarreal zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Celta de Vigo - Villarreal

Celta de Vigo en Villarreal treffen elkaar in de 34e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter César Soto Grado en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celta de Vigo en Villarreal in de Primera División vond plaats op 20 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Villarreal. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Villarreal favoriet. 12 keer wist de ploeg van Celta de Vigo te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Celta de Vigo. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Celta de Vigo 8
Winst Villarreal 12
Gelijkspel 5
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celta de Vigo op een 17e positie staat, terwijl we Villarreal terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mist.