Nabeschouwing Girona - Granada (7-0) || Primera División 2023/2024

Vrijdag 24 mei 2024 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Girona het vrijdag 24 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Granada. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Granada live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Granada (7-0)

Het Primera División duel tussen Girona en Granada is onder leiding van scheidsrechter Alejandro Muñíz Ruiz geëindigd in een 7-0 overwinning voor Girona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door Eric García, waarmee Girona met 1-0 de leiding nam. Girona vergrootte in de 33e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Viktor Tsygankov op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Girona vervolgens op 3-0. Het was Artem Dovbyk die vanaf 11 meter wist te scoren in de 44e minuut.

Ook na de derde treffer nam Girona geen gas terug, waardoor in de 54e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Viktor Tsygankov. In de 61e minuut moest Granada verder met een man minder, nadat Facundo Pellistri een tweede gele kaart kreeg. De vijfde treffer van Girona viel in de 75e minuut en kwam op naam te staan van Artem Dovbyk. Even later viel in de 78e minuut opnieuw een doelpunt. Het was Cristhian Stuani  van Girona die de score op 6-0 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Artem Dovbyk van Girona die daarmee in de 90e minuut de eindstand bepaalde: 7-0.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alejandro Muñíz Ruiz bij een 7-0 eindstand in het voordeel van Girona, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Girona - Granada 7-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Granada teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Girona Doelpunt Eric García met assist van Viktor Tsygankov Girona 1-0
32' Gele kaart Girona Gele kaart voor David López Girona
33' Doelpunt Girona Doelpunt Viktor Tsygankov met assist van Miguel Gutiérrez Girona 2-0
36' Gele kaart Granada Gele kaart voor Sergio Ruiz Granada
39' Gele kaart Granada Gele kaart voor Facundo Pellistri Granada
43' Gele kaart Granada Gele kaart voor Ricard Sánchez Granada
44' Penalty Girona Penalty Artem Dovbyk Girona 3-0
49' Gele kaart Girona Gele kaart voor Portu Girona
46' Wissel Granada Wissel José Callejón voor Sergio Rodelas Granada
46' Wissel Granada Wissel Kamil Piatkowski voor Gonzalo Villar Granada
50' Wissel Girona Wissel Yan Couto voor David López Girona
50' Wissel Girona Wissel Sávio voor Portu Girona
51' Wissel Girona Wissel Pablo Torre voor Yangel Herrera  Girona
54' Doelpunt Girona Doelpunt Viktor Tsygankov met assist van Sávio Girona 4-0
56' Wissel Girona Wissel Cristhian Stuani  voor Viktor Tsygankov Girona
60' Wissel Granada Wissel Miguel Brau voor Faitout Maouassa Granada
61' Tweede gele kaart Granada Tweede gele kaart voor Facundo Pellistri Granada
62' Gele kaart Granada Gele kaart voor José Callejón Granada
65' Wissel Girona Wissel Arnau Martínez voor Miguel Gutiérrez Girona
72' Wissel Granada Wissel Pablo Sáenz voor Ricard Sánchez Granada
72' Wissel Granada Wissel Bruno Méndez voor Raúl Torrente Granada
75' Doelpunt Girona Doelpunt Artem Dovbyk met assist van Cristhian Stuani  Girona 5-0
78' Doelpunt Girona Doelpunt Cristhian Stuani  met assist van Artem Dovbyk Girona 6-0
82' Gele kaart Girona Gele kaart voor Eric García Girona
90' Penalty Girona Penalty Artem Dovbyk Girona 7-0
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Granada
Opstellingen Girona - Granada
De opstellingen van Girona en Granada zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Granada zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Granada

Girona en Granada treffen elkaar in de 38e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alejandro Muñíz Ruiz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Granada in de Primera División vond plaats op 18 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Girona. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Girona favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Granada slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Girona 1
Winst Granada 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 3e positie staat, terwijl we Granada terugvinden op de 19e plaats.