Nabeschouwing Real Betis - Almería (3-2) || Primera División 2023/2024

Zondag 12 mei 2024 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Real Betis het zondag 12 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Almería. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Benito Villamarín in Sevilla.

Via de Real Betis - Almería live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Betis - Almería (3-2)

Het Primera División duel tussen Real Betis en Almería is onder leiding van scheidsrechter Alejandro Muñíz Ruiz geëindigd in een 3-2 overwinning voor Real Betis. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Pablo Fornals, waarmee Real Betis met 1-0 de leiding nam. Real Betis vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Isco op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut wist Almería de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Léo Baptistão.

Na 64 minuten werd de voorsprong voor Real Betis vergroot nadat Ayoze Pérez de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Almería dat in de 66e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Luka Romero de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alejandro Muñíz Ruiz en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Real Betis.

LIVE Real Betis - Almería 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Betis - Almería teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Real Betis Doelpunt Pablo Fornals met assist van Willian José Real Betis 1-0
28' Doelpunt Real Betis Doelpunt Isco Real Betis 2-0
40' Gele kaart Almería Gele kaart voor Marcos Peña Almería
46' Doelpunt Almería Doelpunt Léo Baptistão met assist van Marc Pubill Almería 2-1
60' Wissel Real Betis Wissel William Carvalho voor Willian José Real Betis
60' Wissel Real Betis Wissel Abde Ezzalzouli voor Johnny Cardoso Real Betis
64' Doelpunt Real Betis Doelpunt Ayoze Pérez met assist van Isco Real Betis 3-1
65' Wissel Almería Wissel Luka Romero voor Choco Lozano  Almería
66' Doelpunt Almería Doelpunt Luka Romero Almería 3-2
69' Gele kaart Almería Gele kaart voor Chumi Almería
75' Wissel Real Betis Wissel Nabil Fekir  voor Ayoze Pérez Real Betis
79' Wissel Almería Wissel Alejandro Pozo voor Marc Pubill Almería
79' Wissel Almería Wissel Luis Javier Suárez voor Léo Baptistão Almería
84' Wissel Real Betis Wissel Abner voor Juan Miranda Real Betis
84' Wissel Almería Wissel Gonzalo Melero voor Lucas Robertone Almería
84' Wissel Real Betis Wissel Rodri Sánchez voor Pablo Fornals Real Betis
Video hoogtepunten en samenvatting Real Betis - Almería
Opstellingen Real Betis - Almería
De opstellingen van Real Betis en Almería zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Betis gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Almería zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Real Betis - Almería

Real Betis en Almería treffen elkaar in de 35e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alejandro Muñíz Ruiz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Betis en Almería in de Primera División vond plaats op 3 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Real Betis favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Almería slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Real Betis 4
Winst Almería 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Betis op een 7e positie staat, terwijl we Almería terugvinden op de 20e plaats.