Nabeschouwing Sevilla - Granada (3-0) || Primera División 2023/2024

Zondag 5 mei 2024 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Sevilla het zondag 5 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Granada. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - Granada live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - Granada (3-0)

Het Primera División duel tussen Sevilla en Granada is onder leiding van scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer geëindigd in een 3-0 overwinning voor Sevilla. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Marcos Acuña, waarmee Sevilla met 1-0 de leiding nam. Sevilla vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Youssef En-Nesyri op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 80e minuut volgde een derde treffer van Sevilla, waarmee Dodi Lukébakio zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer, waardoor Sevilla dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sevilla - Granada 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - Granada teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Sevilla Doelpunt Marcos Acuña met assist van Jesús Navas Sevilla 1-0
38' Gele kaart Granada Gele kaart voor Sergio Ruiz Granada
51' Doelpunt Sevilla Doelpunt Youssef En-Nesyri met assist van Lucas Ocampos Sevilla 2-0
53' Gele kaart Granada Gele kaart voor Miguel Rubio Granada
62' Wissel Granada Wissel Martin Hongla voor Sergio Ruiz Granada
62' Wissel Granada Wissel Myrto Uzuni  voor Matías Arezo Granada
72' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Lucas Ocampos Sevilla
74' Wissel Sevilla Wissel Dodi Lukébakio voor Erik Lamela Sevilla
74' Wissel Sevilla Wissel Tanguy Nianzou voor Kike Salas Sevilla
77' Wissel Granada Wissel Óscar Melendo voor Lucas Boyé Granada
77' Wissel Granada Wissel Gonzalo Villar voor Gerard Gumbau Granada
80' Doelpunt Sevilla Doelpunt Dodi Lukébakio Sevilla 3-0
84' Wissel Sevilla Wissel Hannibal voor Lucas Ocampos Sevilla
84' Wissel Sevilla Wissel Alejo Véliz voor Youssef En-Nesyri Sevilla
87' Wissel Granada Wissel Theo Corbeanu voor Facundo Pellistri Granada
90' Wissel Sevilla Wissel Joan Jordán voor Boubakary Soumaré Sevilla
93' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Loïc Badé Sevilla
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - Granada
Opstellingen Sevilla - Granada
De opstellingen van Sevilla en Granada zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sevilla gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Granada zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sevilla - Granada

Sevilla en Granada treffen elkaar in de 34e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sevilla en Granada in de Primera División vond plaats op 19 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sevilla. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is Sevilla favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Granada slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sevilla 11
Winst Granada 6
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sevilla op een 13e positie staat, terwijl we Granada terugvinden op de 19e plaats.