Nabeschouwing Zenit - Arsenal Tula (3-1) || Russische Premier League 2019/2020

Vrijdag 13 september 2019 - 19:00 uur

In de Russische Premier League 2019/2020 neemt Zenit het vrijdag 13 september 2019 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal Tula. De wedstrijd wordt gespeeld in Saint-Petersburg Stadium in St. Petersburg.

Via de Zenit - Arsenal Tula live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Arsenal Tula (3-1)

Het Russische Premier League duel tussen Zenit en Arsenal Tula is onder leiding van scheidsrechter Pavel Kukuyan geëindigd in een 3-1 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Zenit kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van A. Dzyuba. Zenit kreeg via S. Azmoun in de 22e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Pavel Kukuyan de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte K. Berkhamov namens Arsenal Tula in de 56e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

S. Driussi zette Zenit even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Pavel Kukuyan toegekende penalty wist te benutten. Na 88 minuten werd de voorsprong voor Zenit vergroot nadat O. Shatov de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Zenit.

LIVE Zenit - Arsenal Tula 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Arsenal Tula teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba met assist van D. Santos Zenit 1-0
15' Wissel Arsenal Tula Wissel M. Volodjko voor V. Alvarez Arsenal Tula
22' Penalty gemist Zenit Penalty gemist S. Azmoun Zenit
39' Gele kaart Arsenal Tula Gele kaart voor A. Denisov Arsenal Tula
42' Gele kaart Arsenal Tula Gele kaart voor R. Bauer Arsenal Tula
56' Doelpunt Arsenal Tula Doelpunt K. Berkhamov Arsenal Tula 1-1
64' Wissel Arsenal Tula Wissel K. Kombarov voor K. Berkhamov Arsenal Tula
66' Penalty Zenit Penalty S. Driussi Zenit 2-1
67' Gele kaart Arsenal Tula Gele kaart voor E. Lutsenko Arsenal Tula
71' Wissel Zenit Wissel O. Shatov voor D. Kuzyayev Zenit
75' Gele kaart Zenit Gele kaart voor S. Azmoun Zenit
75' Wissel Zenit Wissel A. Erokhin voor S. Azmoun Zenit
88' Doelpunt Zenit Doelpunt O. Shatov met assist van Y. Zhirkov Zenit 3-1
91' Wissel Zenit Wissel V. Karavaev voor Y. Zhirkov Zenit
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Arsenal Tula
Opstellingen Zenit - Arsenal Tula
De opstellingen van Zenit en Arsenal Tula zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Arsenal Tula zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Igor Cherevchenko
Voorbeschouwing Zenit - Arsenal Tula

Zenit en Arsenal Tula treffen elkaar in de 9e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pavel Kukuyan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en Arsenal Tula in de Russische Premier League vond plaats op 3 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal Tula. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Zenit favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Arsenal Tula slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Zenit 5
Winst Arsenal Tula 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 2e positie staat, terwijl we Arsenal Tula terugvinden op de 7e plaats.