Nabeschouwing Zenit - Lokomotiv Moskou (6-1) || Russische Premier League 2020/2021

Zondag 2 mei 2021 - 18:00 uur

In de Russische Premier League 2020/2021 neemt Zenit het zondag 2 mei 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Lokomotiv Moskou.

Via de Zenit - Lokomotiv Moskou live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Lokomotiv Moskou (6-1)

Het Russische Premier League duel tussen Zenit en Lokomotiv Moskou is onder leiding van scheidsrechter Sergey Karasev geëindigd in een 6-1 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door A. Dzyuba, waarmee Zenit met 1-0 de leiding nam. Zenit vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Azmoun op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Zenit vervolgens op 3-0. Het was S. Azmoun die vanaf 11 meter wist te scoren in de 48e minuut.

Ook na de derde treffer nam Zenit geen gas terug, waardoor in de 46e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van S. Azmoun. De 5-0 voor Zenit volgde even later in de 51e minuut nadat A. Dzyuba namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 56e minuut was het F. Kamano van Lokomotiv Moskva wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens Zenit mocht Malcom in de 67e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sergey Karasev en eindigde de wedstrijd dus met een 6-1 stand in het voordeel van Zenit.

LIVE Zenit - Lokomotiv Moskou 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Lokomotiv Moskou teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Wissel Zenit Wissel S. Driussi voor Wendel Zenit
19' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba Zenit 1-0
22' Gele kaart Lokomotiv Moskva Gele kaart voor G. Krychowiak Lokomotiv Moskva
36' Gele kaart Zenit Gele kaart voor Y. Rakitsky Zenit
38' Gele kaart Lokomotiv Moskva Gele kaart voor M. Mukhin Lokomotiv Moskva
39' Doelpunt Zenit Doelpunt S. Azmoun met assist van S. Driussi Zenit 2-0
47' Gele kaart Lokomotiv Moskva Gele kaart voor Pablo Lokomotiv Moskva
48' Penalty Zenit Penalty S. Azmoun Zenit 3-0
46' Wissel Lokomotiv Moskva Wissel V. Ignatjev voor M. Mukhin Lokomotiv Moskva
46' Doelpunt Zenit Doelpunt S. Azmoun met assist van Malcom Zenit 4-0
51' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba Zenit 5-0
56' Doelpunt Lokomotiv Moskva Doelpunt F. Kamano Lokomotiv Moskva 5-1
58' Wissel Lokomotiv Moskva Wissel A. Miranchuk voor R. Zhemaletdinov Lokomotiv Moskva
58' Wissel Lokomotiv Moskva Wissel V. Lisakovich voor F. Kamano Lokomotiv Moskva
61' Gele kaart Lokomotiv Moskva Gele kaart voor A. Miranchuk Lokomotiv Moskva
65' Wissel Lokomotiv Moskva Wissel Ze Luis voor F. Smolov Lokomotiv Moskva
67' Doelpunt Zenit Doelpunt Malcom met assist van A. Dzyuba Zenit 6-1
69' Gele kaart Zenit Gele kaart voor D. Kuzyayev Zenit
70' Wissel Zenit Wissel M. Ozdoev voor S. Azmoun Zenit
71' Wissel Zenit Wissel D. Krugovoy voor Y. Rakitsky Zenit
81' Wissel Zenit Wissel A. Mostovoy voor D. Kuzyayev Zenit
81' Wissel Zenit Wissel A. Sutormin voor Malcom Zenit
83' Wissel Lokomotiv Moskva Wissel V. Lystsov voor V. Corluka Lokomotiv Moskva
87' Gele kaart Lokomotiv Moskva Gele kaart voor D. Rybchinskiy Lokomotiv Moskva
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Lokomotiv Moskou
Opstellingen Zenit - Lokomotiv Moskou
De opstellingen van Zenit en Lokomotiv Moskou zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Lokomotiv Moskou zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Zenit - Lokomotiv Moskou

Zenit en Lokomotiv Moskou treffen elkaar in de 28e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sergey Karasev en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en Lokomotiv Moskou in de Russische Premier League vond plaats op 30 augustus 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Zenit favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Lokomotiv Moskou slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Zenit 8
Winst Lokomotiv Moskou 5
Gelijkspel 8
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 1e positie staat, terwijl we Lokomotiv Moskou terugvinden op de 2e plaats.