Nabeschouwing Zenit - Spartak Moskva (7-1) || Russische Premier League 2021/2022

Zondag 24 oktober 2021 - 18:00 uur



In de Russische Premier League 2021/2022 neemt Zenit het zondag 24 oktober 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Spartak Moskva. De wedstrijd wordt gespeeld in Saint Petersburg Stadium in St. Petersburg.

Via de Zenit - Spartak Moskva live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Spartak Moskva (7-1)

Het Russische Premier League duel tussen Zenit en Spartak Moskva is onder leiding van scheidsrechter Sergey Ivanov geëindigd in een 7-1 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door S. Azmoun, waarmee Zenit met 1-0 de leiding nam. Zenit vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Claudinho op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 36e minuut volgde een derde treffer van Zenit, waarmee S. Azmoun zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Zenit geen gas terug, waardoor in de 45e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van A. Mostovoy. Na 53 minuten wist Spartak Moskva eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van Q. Promes bracht het de achterstand terug tot 4-1. In de 56e minuut was het A. Mostovoy van Zenit wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Na 79 minuten moest Spartak Moskva speler M. Caufriez het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Spartak Moskva de wedstrijd uit moest spelen met een man minder. Ook daarna bleven de doelpunten vallen, want na 80 minuten kon opnieuw gejuicht worden door supporters van Zenit. Het doelpunt dat gescoord werd kwam op naam te staan van A. Dzyuba die de stand in de wedstrijd op 6-1 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel helemaal aan het einde van de wedstrijd. In de 89e minuut scoorde A. Erokhin de 7-1 voor Zenit en bepaalde daarmee de eindstand.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sergey Ivanov bij een 7-1 eindstand in het voordeel van Zenit.

Wedstrijdstatistieken Zenit - Spartak Moskva
Goals
7
1
Balbezit
44%
56%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
16
17
Schoten op doel
9
4
Aanvallen
78
117
Gevaarlijke aanvallen
53
53
Passes
443
576
Overtredingen
8
10
Buitenspel
3
0
Corners
6
4
Wissels
5
4
LIVE Zenit - Spartak Moskva 7-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Spartak Moskva teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Wissel Zenit Wissel D. Krugovoy voor D. Santos Zenit
19' Doelpunt Zenit Doelpunt S. Azmoun met assist van Y. Rakitsky Zenit 1-0
28' Doelpunt Zenit Doelpunt Claudinho met assist van D. Krugovoy Zenit 2-0
36' Doelpunt Zenit Doelpunt S. Azmoun met assist van Y. Rakitsky Zenit 3-0
45' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Mostovoy met assist van W. Barrios Zenit 4-0
46' Wissel Spartak Moskva Wissel M. Ignatov voor J. Larsson Spartak Moskva
46' Wissel Spartak Moskva Wissel J. Hendrix voor R. Zobnin Spartak Moskva
53' Doelpunt Spartak Moskva Doelpunt Q. Promes met assist van A. Sobolev Spartak Moskva 4-1
56' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Mostovoy met assist van V. Karavaev Zenit 5-1
65' Gele kaart Spartak Moskva Gele kaart voor M. Caufriez Spartak Moskva
72' Wissel Spartak Moskva Wissel A. Lomovitskiy voor V. Moses Spartak Moskva
72' Wissel Spartak Moskva Wissel Z. Bakaev voor Q. Promes Spartak Moskva
72' Gele kaart Zenit Gele kaart voor Y. Rakitsky Zenit
76' Wissel Zenit Wissel A. Dzyuba voor Y. Rakitsky Zenit
76' Wissel Zenit Wissel A. Sutormin voor A. Mostovoy Zenit
79' Tweede gele kaart Spartak Moskva Tweede gele kaart voor M. Caufriez Spartak Moskva
80' Penalty Zenit Penalty A. Dzyuba Zenit 6-1
83' Wissel Zenit Wissel K. Kravtsov voor W. Barrios Zenit
83' Wissel Zenit Wissel A. Erokhin voor Claudinho Zenit
89' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Erokhin met assist van D. Chistyakov Zenit 7-1
92' Gele kaart Spartak Moskva Gele kaart voor Z. Bakaev Spartak Moskva
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Spartak Moskva
Opstellingen Zenit - Spartak Moskva
De opstellingen van Zenit en Spartak Moskva zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Spartak Moskva zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Rui Carlos Pinho da Vitória
Wissels Spartak Moskva
# Speler Pos.
32 Artem Rebrov K
29 Ilya Kutepov V
38 Andrey Eshchenko V
56 Ilya Gaponov V
10 Zelimkhan Bakaev M
4 Jorrit Hendrix M
17 Aleksandr Lomovitski M
22 Mikhail Ignatov M
71 Stepan Melnikov A
Voorbeschouwing Zenit - Spartak Moskva

Zenit en Spartak Moskva treffen elkaar in de 12e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sergey Ivanov en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en Spartak Moskva in de Russische Premier League vond plaats op 16 december 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zenit. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Zenit favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Spartak Moskva slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Zenit 11
Winst Spartak Moskva 4
Gelijkspel 7
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 1e positie staat, terwijl we Spartak Moskva terugvinden op de 7e plaats.

Tags
Zenit - Spartak Moskva Opstelling Zenit Opstelling Spartak Moskva Live Zenit - Spartak Moskva Live Zenit - Spartak Moskva kijken Zenit - Spartak Moskva kijken Live Zenit - Spartak Moskva stream Zenit - Spartak Moskva Fox Sports Nabeschouwing Zenit - Spartak Moskva Uitslag Zenit - Spartak Moskva Statistieken Zenit - Spartak Moskva Russische Premier League 2021/2022 Zenit - Spartak Moskva wedden Zenit - Spartak Moskva gokken Zenit - Spartak Moskva Unibet