Nabeschouwing Hearts - Celtic (1-3) || Schotse Premiership 2017/2018

Zondag 6 mei 2018 - 13:15 uur

In de Schotse Premiership 2017/2018 neemt Hearts het zondag 6 mei 2018 om 13:15 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Tynecastle Stadium in Edinburgh.

Via de Hearts - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hearts - Celtic (1-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Hearts en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Bobby Madden geëindigd in een 1-3 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door K. Lafferty, waarmee Hearts met 1-0 de leiding nam. Celtic kwam in de 21e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Boyata, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 51e minuut zette M. Dembele zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Celtic de leiding in de wedstrijd nam.

Na 94 minuten werd de voorsprong voor Celtic vergroot nadat S. Sinclair de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Celtic.

LIVE Hearts - Celtic 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hearts - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Hearts Gele kaart voor K. Lafferty Hearts
18' Doelpunt Hearts Doelpunt K. Lafferty met assist van L. Moore Hearts 1-0
21' Doelpunt Celtic Doelpunt D. Boyata met assist van O. Ntcham Celtic 1-1
32' Gele kaart Hearts Gele kaart voor J. Adao Hearts
33' Gele kaart Hearts Gele kaart voor R. Callachan Hearts
43' Gele kaart Celtic Gele kaart voor C. McGregor Celtic
51' Doelpunt Celtic Doelpunt M. Dembele met assist van T. Rogic Celtic 1-2
54' Wissel Celtic Wissel S. Sinclair voor O. Edouard Celtic
57' Wissel Hearts Wissel D. Amankwaa voor L. Moore Hearts
62' Wissel Celtic Wissel S. Armstrong voor M. Dembele Celtic
71' Wissel Hearts Wissel H. Cochrane voor J. Adao Hearts
82' Wissel Celtic Wissel P. Roberts voor T. Rogic Celtic
84' Wissel Hearts Wissel E. Henderson voor K. Lafferty Hearts
94' Doelpunt Celtic Doelpunt S. Sinclair Celtic 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Hearts - Celtic
Opstellingen Hearts - Celtic

Voorbeschouwing Hearts - Celtic

Hearts en Celtic treffen elkaar in de 3e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bobby Madden en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hearts en Celtic in de Schotse Premiership vond plaats op 30 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celtic. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide teams is Celtic favoriet. 28 keer wist de ploeg van Hearts te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Hearts. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hearts 7
Winst Celtic 28
Gelijkspel 6
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hearts op een 6e positie staat, terwijl we Celtic terugvinden op de 1e plaats.