Nabeschouwing Hibernian - Rangers (5-5) || Schotse Premiership 2017/2018

Zondag 13 mei 2018 - 13:30 uur

In de Schotse Premiership 2017/2018 neemt Hibernian het zondag 13 mei 2018 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Rangers. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Rangers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Rangers (5-5)

De Schotse Premiership 2017/2018 wedstrijd tussen Hibernian en Rangers geresulteerd in een gelijkspel. Ondanks het gelijke spel hoefden de supporters in het stadion zich geen moment te vervelen, gezien het aantal doelpunten dat beide ploegen wisten te produceren. Halverwege de wedstrijd stond het 3-3 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 5-5 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 10 minuten. F. Kamberi maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Hibernian vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Hibernian vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Allan op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 22e minuut volgde een derde treffer van Hibernian, waarmee J. Maclaren zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 25 minuten deed J. Tavernier iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Rangers werd verkleind tot 3-1. In de 27e minuut kwam Rangers weer dichterbij, nadat J. Rossiter de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de 40e minuut was het B. Alves die Rangers weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Het volgende doelpunt van Rangers viel in de 54e minuut en betekende de 3-4. Het doelpunt kwam op naam van J. Holt. In de 68e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door J. Windass van Rangers die daarmee tekende voor de 3-5. In de 70e minuut en werd het 4-5 via J. Maclaren speler Hibernian. Uiteindelijk zou er nog één laatste keer gescoord worden in deze wedstrijd door Rangers, wat het slotstuk betekende van deze enerverende wedstrijd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andrew Dallas en eindigde de wedstrijd dus met een 5-5 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Hibernian - Rangers 5-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Rangers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Penalty Hibernian Penalty F. Kamberi Hibernian 1-0
16' Gele kaart Rangers Gele kaart voor S. Goss Rangers
19' Doelpunt Hibernian Doelpunt S. Allan met assist van V. Slivka Hibernian 2-0
22' Doelpunt Hibernian Doelpunt J. Maclaren met assist van L. Stevenson Hibernian 3-0
25' Doelpunt Rangers Doelpunt J. Tavernier met assist van J. Holt Rangers 3-1
27' Doelpunt Rangers Doelpunt J. Rossiter met assist van J. Murphy Rangers 3-2
28' Wissel Rangers Wissel B. Alves voor S. Goss Rangers
30' Gele kaart Rangers Gele kaart voor J. Rossiter Rangers
32' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor S. Allan Hibernian
38' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor E. Ambrose Hibernian
40' Doelpunt Rangers Doelpunt B. Alves Rangers 3-3
46' Gele kaart Rangers Gele kaart voor J. Holt Rangers
54' Doelpunt Rangers Doelpunt J. Holt met assist van J. Murphy Rangers 3-4
62' Wissel Rangers Wissel J. Windass voor J. Cummings Rangers
65' Wissel Hibernian Wissel B. Barker voor S. Allan Hibernian
68' Wissel Rangers Wissel L. Hodson voor J. Rossiter Rangers
68' Doelpunt Rangers Doelpunt J. Windass met assist van J. Holt Rangers 3-5
70' Doelpunt Hibernian Doelpunt J. Maclaren Hibernian 4-5
70' Wissel Hibernian Wissel D. McGregor voor E. Ambrose Hibernian
74' Gele kaart Rangers Gele kaart voor A. Halliday Rangers
85' Tweede gele kaart Rangers Tweede gele kaart voor J. Holt Rangers
86' Wissel Hibernian Wissel D. Swanson voor L. Stevenson Hibernian
93' Doelpunt Hibernian Doelpunt J. Maclaren met assist van B. Barker Hibernian 5-5
95' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor S. Whittaker Hibernian
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Rangers
Opstellingen Hibernian - Rangers

Voorbeschouwing Hibernian - Rangers

Hibernian en Rangers treffen elkaar in de 5e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andrew Dallas en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hibernian en Rangers in de Schotse Premiership vond plaats op 3 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hibernian. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Rangers favoriet. 14 keer wist de ploeg van Hibernian te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Hibernian. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hibernian 7
Winst Rangers 14
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hibernian op een 4e positie staat, terwijl we Rangers terugvinden op de 3e plaats.