Nabeschouwing Celtic - Hearts (5-0) || Schotse Premiership 2018/2019

Zaterdag 3 november 2018 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Celtic het zaterdag 3 november 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hearts. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Hearts live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Hearts (5-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Hearts is onder leiding van scheidsrechter John Beaton geëindigd in een 5-0 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door O. Édouard, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Benković op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 39e minuut volgde een derde treffer van Celtic, waarmee O. Édouard zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Celtic geen gas terug, waardoor in de 65e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van J. Forrest. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Celtic. Deze werd gescoord door R. Christie in de 89e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter John Beaton bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Celtic.

LIVE Celtic - Hearts 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Hearts teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Celtic Doelpunt O. Édouard met assist van S. Sinclair Celtic 1-0
26' Doelpunt Celtic Doelpunt F. Benković met assist van C. McGregor Celtic 2-0
39' Doelpunt Celtic Doelpunt O. Édouard met assist van K. Tierney Celtic 3-0
46' Wissel Hearts Wissel B. Garuccio voor D. Mitchell Hearts
51' Gele kaart Hearts Gele kaart voor S. Clare Hearts
58' Wissel Celtic Wissel K. Ajer voor M. Lustig Celtic
65' Doelpunt Celtic Doelpunt J. Forrest met assist van O. Édouard Celtic 4-0
72' Wissel Celtic Wissel M. Johnston voor O. Édouard Celtic
73' Wissel Hearts Wissel Callum Morrison voor S. Clare Hearts
80' Wissel Celtic Wissel L. Morgan voor S. Sinclair Celtic
81' Wissel Hearts Wissel C. Wighton voor J. Mulraney Hearts
87' Gele kaart Hearts Gele kaart voor P. Haring Hearts
89' Doelpunt Celtic Doelpunt R. Christie Celtic 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Hearts
Opstellingen Celtic - Hearts

Voorbeschouwing Celtic - Hearts

Celtic en Hearts treffen elkaar in de 12e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Beaton en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celtic en Hearts in de Schotse Premiership vond plaats op 11 augustus 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hearts. Op basis van de afgelopen 43 duels tussen beide ploegen is Celtic favoriet. De thuisploeg wist 29 keer te winnen, terwijl Hearts slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Celtic 29
Winst Hearts 8
Gelijkspel 6
Totaal 43

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celtic op een 2e positie staat, terwijl we Hearts terugvinden op de 1e plaats.