Nabeschouwing Celtic - Hibernian (2-0) || Schotse Premiership 2018/2019

Woensdag 6 februari 2019 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Celtic het woensdag 6 februari 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Hibernian (2-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Hibernian is onder leiding van scheidsrechter Craig Alexander Thomson geëindigd in een 2-0 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door R. Christie, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 63e minuut de voorsprong nadat het via een goal van O. Burke op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Celtic.

LIVE Celtic - Hibernian 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Celtic Doelpunt R. Christie met assist van J. Toljan Celtic 1-0
37' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor M. Milligan Hibernian
46' Wissel Hibernian Wissel M. McNulty voor O. Shaw Hibernian
46' Gele kaart Celtic Gele kaart voor S. Brown Celtic
59' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor F. Kamberi Hibernian
59' Wissel Hibernian Wissel S. Mallan voor R. Gauld Hibernian
63' Doelpunt Celtic Doelpunt O. Burke met assist van R. Christie Celtic 2-0
65' Wissel Hibernian Wissel D. Johnson voor D. Gray Hibernian
73' Wissel Celtic Wissel M. Johnston voor S. Sinclair Celtic
74' Wissel Celtic Wissel N. Bitton voor D. Boyata Celtic
80' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor D. Johnson Hibernian
85' Wissel Celtic Wissel J. Hayes voor E. Izaguirre Celtic
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Hibernian
Opstellingen Celtic - Hibernian
De opstellingen van Celtic en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hibernian zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Celtic - Hibernian

Celtic en Hibernian treffen elkaar in de 25e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Alexander Thomson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celtic en Hibernian in de Schotse Premiership vond plaats op 16 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hibernian. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide ploegen is Celtic favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl Hibernian slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Celtic 19
Winst Hibernian 7
Gelijkspel 9
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celtic op een 1e positie staat, terwijl we Hibernian terugvinden op de 7e plaats.