Nabeschouwing Dundee - Kilmarnock (1-2) || Schotse Premiership 2018/2019

Zaterdag 6 oktober 2018 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Dundee het zaterdag 6 oktober 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Kilmarnock. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - Kilmarnock live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - Kilmarnock (1-2)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en Kilmarnock is onder leiding van scheidsrechter Steven McLean geëindigd in een 1-2 overwinning voor Kilmarnock. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door A. Nabi, waarmee Dundee met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van A. Boyle zorgde ervoor dat Kilmarnock op 1-1 kwam te staan in de 17e minuut. Door een benutte penalty kwam Kilmarnock vervolgens op 1-2. Het was E. Brophy die vanaf 11 meter wist te scoren in de 54e minuut.

Kilmarnock kreeg een penalty toegewezen in de 72e minuut, die werd genomen door G. Stewart. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-2 op het scorebord bleef staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Steven McLean, waardoor Kilmarnock dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Dundee - Kilmarnock 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - Kilmarnock teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Dundee Doelpunt A. Nabi Dundee 1-0
17' Eigen doelpunt Kilmarnock Eigen doelpunt A. Boyle Kilmarnock 1-1
52' Gele kaart Dundee Gele kaart voor C. Kerr Dundee
54' Penalty Kilmarnock Penalty E. Brophy Kilmarnock 1-2
66' Wissel Dundee Wissel B. Källman voor L. Spence Dundee
72' Wissel Kilmarnock Wissel G. Dicker voor E. Brophy Kilmarnock
72' Penalty gemist Kilmarnock Penalty gemist G. Stewart Kilmarnock
75' Wissel Dundee Wissel J. Curran voor C. Kerr Dundee
79' Wissel Kilmarnock Wissel J. Byrne voor A. Tshibola Kilmarnock
82' Wissel Kilmarnock Wissel B. Enobakhare voor J. Jones Kilmarnock
90' Gele kaart Dundee Gele kaart voor A. Boyle Dundee
95' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor G. Stewart Kilmarnock
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - Kilmarnock
Opstellingen Dundee - Kilmarnock

Voorbeschouwing Dundee - Kilmarnock

Dundee en Kilmarnock treffen elkaar in de 8e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Steven McLean en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dundee en Kilmarnock in de Schotse Premiership vond plaats op 13 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kilmarnock. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Dundee favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Kilmarnock slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Dundee 5
Winst Kilmarnock 4
Gelijkspel 9
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dundee op een 12e positie staat, terwijl we Kilmarnock terugvinden op de 4e plaats.