Nabeschouwing Hearts - Aberdeen (2-1) || Schotse Premiership 2018/2019

Zaterdag 30 maart 2019 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Hearts het zaterdag 30 maart 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Aberdeen. De wedstrijd wordt gespeeld in Tynecastle Stadium in Edinburgh.

Via de Hearts - Aberdeen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hearts - Aberdeen (2-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Hearts en Aberdeen is onder leiding van scheidsrechter John Beaton geëindigd in een 2-1 overwinning voor Hearts. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door C. McLennan, waarmee Aberdeen met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van S. Clare in de 58e minuut zorgde er even later voor dat Hearts weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 77e minuut zette U. Ikpeazu zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Hearts de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter John Beaton, waardoor Hearts dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Hearts - Aberdeen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hearts - Aberdeen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Aberdeen Doelpunt C. McLennan Aberdeen 0-1
18' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor S. Cosgrove Aberdeen
56' Gele kaart Hearts Gele kaart voor P. Haring Hearts
58' Penalty Hearts Penalty S. Clare Hearts 1-1
61' Gele kaart Hearts Gele kaart voor U. Ikpeazu Hearts
73' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor A. Considine Aberdeen
77' Doelpunt Hearts Doelpunt U. Ikpeazu met assist van C. Shaughnessy Hearts 2-1
80' Wissel Hearts Wissel O. Bozanić voor U. Ikpeazu Hearts
80' Wissel Aberdeen Wissel J. Wilson voor G. Stewart Aberdeen
83' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor L. Ferguson Aberdeen
83' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor D. Ball Aberdeen
83' Gele kaart Hearts Gele kaart voor A. Djoum Hearts
83' Gele kaart Hearts Gele kaart voor J. Souttar Hearts
86' Wissel Aberdeen Wissel M. Devlin voor C. McLennan Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Hearts - Aberdeen
Opstellingen Hearts - Aberdeen
De opstellingen van Hearts en Aberdeen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hearts gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Aberdeen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.