Nabeschouwing Hibernian - St. Johnstone (0-1) || Schotse Premiership 2018/2019

Zaterdag 3 november 2018 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Hibernian het zaterdag 3 november 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen St. Johnstone. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - St. Johnstone live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - St. Johnstone (0-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Hibernian en St. Johnstone is onder leiding van scheidsrechter Nick Walsh geëindigd in een 0-1 overwinning voor St. Johnstone. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. St. Johnstone kreeg in de 66e minuut een strafschop toegekend, die door D. Swanson werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 90 minuten was het J. Shaughnessy die St. Johnstone op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nick Walsh, waardoor St. Johnstone de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Hibernian - St. Johnstone 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - St. Johnstone teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

55' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor L. Stevenson Hibernian
64' Wissel St. Johnstone Wissel D. Swanson voor M. Kennedy St. Johnstone
66' Penalty gemist St. Johnstone Penalty gemist D. Swanson St. Johnstone
69' Wissel Hibernian Wissel V. Slivka voor E. Hyndman Hibernian
69' Wissel Hibernian Wissel D. McGregor voor S. Whittaker Hibernian
69' Wissel St. Johnstone Wissel D. Wotherspoon voor T. Nydam St. Johnstone
77' Wissel Hibernian Wissel O. Shaw voor D. Horgan Hibernian
78' Wissel St. Johnstone Wissel C. Kane voor T. Watt St. Johnstone
82' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor M. Bartley Hibernian
88' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor D. McGregor Hibernian
90' Doelpunt St. Johnstone Doelpunt J. Shaughnessy met assist van D. Wotherspoon St. Johnstone 0-1
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - St. Johnstone
Opstellingen Hibernian - St. Johnstone

Voorbeschouwing Hibernian - St. Johnstone

Hibernian en St. Johnstone treffen elkaar in de 12e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nick Walsh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hibernian en St. Johnstone in de Schotse Premiership vond plaats op 12 augustus 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is St. Johnstone favoriet. 8 keer wist de ploeg van Hibernian te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Hibernian. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hibernian 5
Winst St. Johnstone 8
Gelijkspel 7
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hibernian op een 5e positie staat, terwijl we St. Johnstone terugvinden op de 7e plaats.