Nabeschouwing Kilmarnock - Celtic (2-1) || Schotse Premiership 2018/2019

Zondag 23 september 2018 - 13:30 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Kilmarnock het zondag 23 september 2018 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Rugby Park in Kilmarnock.

Via de Kilmarnock - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kilmarnock - Celtic (2-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Kilmarnock en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Craig Alexander Thomson geëindigd in een 2-1 overwinning voor Kilmarnock. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door L. Griffiths, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Kilmarnock kwam in de 64e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Burke, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 93e minuut zette S. Findlay zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Kilmarnock de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Craig Alexander Thomson, waardoor Kilmarnock dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Kilmarnock - Celtic 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kilmarnock - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Celtic Gele kaart voor D. Boyata Celtic
34' Doelpunt Celtic Doelpunt L. Griffiths Celtic 0-1
64' Doelpunt Kilmarnock Doelpunt C. Burke met assist van A. Power Kilmarnock 1-1
65' Wissel Celtic Wissel L. Morgan voor S. Sinclair Celtic
71' Wissel Celtic Wissel C. McGregor voor Y. Mulumbu Celtic
79' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Celtic
79' Wissel Celtic Wissel O. Édouard voor M. Johnston Celtic
79' Wissel Kilmarnock Wissel G. Dicker voor G. Stewart Kilmarnock
85' Wissel Kilmarnock Wissel M. Ndjoli voor J. Jones Kilmarnock
90' Wissel Kilmarnock Wissel R. McKenzie voor E. Brophy Kilmarnock
93' Doelpunt Kilmarnock Doelpunt S. Findlay Kilmarnock 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Kilmarnock - Celtic
Opstellingen Kilmarnock - Celtic
De opstellingen van Kilmarnock en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kilmarnock gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Kilmarnock - Celtic

Kilmarnock en Celtic treffen elkaar in de 6e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Alexander Thomson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kilmarnock en Celtic in de Schotse Premiership vond plaats op 9 mei 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide teams is Celtic favoriet. 31 keer wist de ploeg van Kilmarnock te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Kilmarnock. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kilmarnock 3
Winst Celtic 31
Gelijkspel 7
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kilmarnock op een 8e positie staat, terwijl we Celtic terugvinden op de 4e plaats.