Nabeschouwing Aberdeen - Hibernian (3-1) || Schotse Premiership 2019/2020

Zaterdag 7 maart 2020 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2019/2020 neemt Aberdeen het zaterdag 7 maart 2020 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - Hibernian (3-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Aberdeen en Hibernian is geëindigd in een 3-1 overwinning voor Aberdeen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door C. Doidge, waarmee Hibernian met 0-1 de leiding nam. In de 55e minuut kreeg S. Whittaker van Hibernian voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Hibernian de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Een eigen doelpunt van A. Jackson zorgde ervoor dat Aberdeen in de 64e minuut op 1-1 kwam te staan.

In de 66e minuut was het Aberdeen dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van A. Considine. Na 82 minuten werd de voorsprong voor Aberdeen vergroot nadat C. Main de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Aberdeen.

LIVE Aberdeen - Hibernian 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Doelpunt Hibernian Doelpunt C. Doidge met assist van S. Allan Hibernian 0-1
40' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor S. Whittaker Hibernian
55' Tweede gele kaart Hibernian Tweede gele kaart voor S. Whittaker Hibernian
58' Wissel Hibernian Wissel M. Hallberg voor J. Gullan Hibernian
62' Wissel Aberdeen Wissel B. Anderson voor S. Logan Aberdeen
64' Eigen doelpunt Aberdeen Eigen doelpunt A. Jackson Aberdeen 1-1
65' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor M. Hallberg Hibernian
66' Doelpunt Aberdeen Doelpunt A. Considine Aberdeen 2-1
69' Wissel Hibernian Wissel S. Omeonga voor S. Allan Hibernian
72' Wissel Aberdeen Wissel M. Devlin voor C. McLennan Aberdeen
82' Wissel Hibernian Wissel D. Horgan voor L. Stevenson Hibernian
82' Doelpunt Aberdeen Doelpunt C. Main Aberdeen 3-1
84' Wissel Aberdeen Wissel R. Hernandez voor N. McGinn Aberdeen
87' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor P. McGinn Hibernian
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - Hibernian
Opstellingen Aberdeen - Hibernian
De opstellingen van Aberdeen en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 3-5-1-1 formatie en Hibernian zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.